Possu-perunacurry

Raaka-aineet

1 valkosipulinkynsi
1 iso salottisipuli
2 rkl punaista currytahnaa
2 rkl ruokaöljyä
5 perunaa
pala inkivääriä
1 tlk kookosmaitoa
150 g sokeriherneen palkoja
200 g joulukinkkua kuutioina, esim.
Kartanokinkku, kypsä n. 1,3 kg
1/2 limetin mehu
1 tl ruokosokeria
tuoretta basilikaa/thaibasilikaa
chilirouhetta

Joulukinkusta voi taikoa monenmoista, aasialaiseen makumaailmaan se muuntuu currytahnan ja kookosmaidon syleilyssä.

Valmistusohje

4:lle

Hienonna valkosipuli ja salottisipuli. Kuullota currytahnaa hetki öljyssä kattilassa. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista. Kuori ja kuutioi perunat, viipaloi inkivääri. Lisää perunat, inkivääri sekä kookosmaito kattilaan. Lisää tarvittaessa vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua n. 10 minuuttia tai kunnes perunat alkavat olla kypsiä. Lisää joukkoon sokeriherneenpalot sekä kuutioitua kinkku. Mausta limetin mehulla ja sokerilla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä pari minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele tuoreella basilikalla ja ripauksella chilirouhetta. Tarjoa halutessasi lisäkkeenä keitettyä riisiä tai nuudeleita. 

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: