Puolukkatiikeripulla

Mehevä pulla hilloraidoilla on kahvipöydän kruunu. Tämä pulla kietaistaan kätevästi leipävuokaan paistumaan. 1-2 vuoka

Valmistusohje

Murenna hiiva sekoittaen kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokerit, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot pienissä erissä ja alusta kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina ja jaa kahteen osaan. Kauli suorakaiteen muotoon. Levitä hilloa ja mantelijauhetta taikinoiden pintaan. Taita kahtia pitkittäissuunnassa ja kiepauta vastakkaisiin suuntiin kevyelle rullalle ja laita rulla voideltuun leipävuokaan. Taikinasta riittää kahteen pieneen leipävuokaan tai yhteen normaalikokoiseen. Kohota vuoassa noin 15 min. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 min tai kunnes kypsä.
Koristele tuore pulla puolukoilla ja tomusokerilla.