Tortano Pepperonilla ja kermajuustolla

Raaka-aineet

Leipätaikina:

15 g tuorehiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
2 tl sormisuolaa
ripaus kuivattua timjamia
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl durumvehnäjauhoja

Täyte:

100 g [7102]
100 g kermajuustoa

Retkileipä, tuliaisleipä tai ihan vaan iltapalaleipä. Leikkeleillä täytetyn leivän eli tortanon juuret löytyvät Italiasta. Tämä leipä kätkee sisälleen miedosti tulista Pepperoni -makkaraa ja ihanan kermaista juustoa. Parhaimmillaan juuri uunista tulleena!

Valmistusohje

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, hunaja ja mausteet. Sekoita jauhot keskenään ja lisää jauhoseosta vähän kerrallaan nesteeseen kunnes saat taikinasta kimmoisan. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Painele taikinasta n. 1 cm paksu suorakaiteen muotoinen levy. Täytä Pepperonisiivuilla ja höylätyllä tai raastetulla kermajuustolla. Kierrä pitkältä sivulta rullaksi. Taivuta rinkiläksi ja laita rinkilän toinen pää toisen sisään. Nosta leipärinkilä leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pintaan vähän jauhoja ja kohota vielä liinan alla 15 minuuttia.
Paista uunin keskiosassa n. 35 minuuttia. Jäähdytä ja nauti tuoreena!

1 leipä, noin 10 palaa.


Jaa sivun sisältö: