Uunijäätelö

Raaka-aineet

Pohja:

valmis torttupohjapohja tai itseleivottu

Kostutus:

vaaleaa mehua tai maitoa

Täyte:

1 l vaniljajäätelöä
2 dl Vadelmahillo 800 g
2 dl vadelmia pakasteena tai tuoreena

Marenki:

4 munanvalkuaista
1,5 dl tomusokeria

Valmistusohje

Aseta torttupohja uuninkestävälle vadille ja kostuta. Vatkaa valkuaiset tomusokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Aseta torttupohjalle kerroksittain jäätelöviipaleita, hilloa ja jäisiä vadelmia. Levitä marenki keoksi kakun pinnalle ja halutessasi voit ripotella päälle mantelilastuja koristeeksi. Laita kakku hetkeksi 250 C uuniin, kunnes on saanut hiukan väriä. Tarjoa kakku heti.

Vinkki: Kakun voi valmistaa paistamista vaille valmiiksi pakastimeen vaikkapa edellisenä päivänä.  Ota kakku huoneen lämpöön n. 10 min ennen paistamista. Voit koota pienet "kakut" myös vaikkapa kahvikuppeihin.​

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: