Vaalea peruna-chorizo pizza

Raaka-aineet

Pohja:

2 dl vettä
15 g hiivaa
1/3 tl suolaa
ripaus
2 rkl oliiviöljyä
4,5 dl durumvehnäjauhoja

Pinnalle:

1 prk ranskankermaa 200 g (ei kevyt)
0,5 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
0,5 kg kypsiä viipaloituja perunoita
1 pkt Grilliwurst Chorizo 4 kpl 280 g
100 g Mozzarella juustoa raasteena
mustapippuria
rucolaa

Oletko ja maistanut vaaleaa pizzaa, Pizza Biancaa? Tomaattikastikkeen sijaan pohja on päällysetty täyteläisella ranskankermalla. Täytteenä ruokaisaa perunaa ja mausteista tuoremakkaraa. Kaksi kappaletta

Valmistusohje

Valmista pohja murentamalla hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja öljy. Alusta jauhot taikinaan. Anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Kun taikina kohoaa paista makkarat uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kauli taikinasta kaksi isohkoa pyöreää pizzapohjaa.

Mausta ranskankerma suolalla ja hienonnetulla valkosipulilla. Levitä seosta pohjien päälle. Viipaloi keitetyt perunat ja levitä ne pohjille. Leikkaa vähän jäähtyneet tuoremakkarat viipaleiksi ja lisää ne pizzojen pinnalle. Levitä juustoraaste ja paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla ja tuoreella rucolalla ennen tarjoilua.

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: