Viikuna-punaviinikastike

Raaka-aineet

2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
pieni pala punaista chilipalkoa
2 rkl voita
2 rkl fariinisokeria
200 g kuivattuja viikunoita
4 dl punaviiniä
2 oksaa rosmariinia
suolaa ja mustapippuria

Viimeistelyyn

50-75 g voita

Tarjoiluun

kypsää kinkkua, esim.
Viipaloitu, harmaasuolattu Joulukinkku 480 g

Kastikkeesta kinkku tunnetaan. Tämän joulun kastikehitti on viikuna-punaviinikastike! Voit valmistaa kastikkeen hyvissä ajoin ja lämmittää sen joulupöytään.

Valmistusohje

4-6 annosta

Lohko sipulit kuorineen ja paloittele valkosipulinkynsi. Kuumenna voi kattilassa ja paahda sipuleita ja chiliä kattilassa hetki. Lisää sokeri ja anna seoksen paahtua vielä hetki. Hienonna viikunat ja lisää ne kattilaan. Lisää myös viini sekä rosmariininoksat. Kiehauta ja keitä hiljalleen kunnes nestettä on jäljellä noin puolet. Siivilöi kastike puhtaaseen kattilaan. Lisää voi hyvin vispilöiden nokare kerrallaan ja kastikkeen kuumentuessa uudelleen. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa kastike kinkun kanssa.

Kinkun kanssa maistuvat myös herneet sekä tietysti Saarioisten Rosolli. Lämmitä pakasteherneet kattilassa voissa ja lisää joukkoon tuoretta rosmariinia, rakuunaa tai salviaa. Joulupöydän pääruoan kruunaa tuoreet viikunat. Lohko tuoreet viikunat ja paista ne nopeasti voissa pannulla.

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: