Vispis-Brita

Raaka-aineet

Britella-kakkupohja

0,125 kg laktoositonta voita
0,100 kg sokeria
2 kpl keltuaista
0,150 l vehnäjauhoja
0,010 l leivinjauhetta
0,100 l laktoositonta maitoa

Marenki

2 kpl valkuaista
0,150 l sokeria
0,005 l vaniljasokeria
0,100 l kuorellisia mantelilastuja

Kakun kokoaminen

2 kpl Britella-kakkupohjaa
2 kpl Vispis Vadelma 130 g
0,150 kg valkosuklaata
0,400 kg laktoositon Vispikerma
2 kpl liivatelehtiä
0,040 kg Dronningholm Mustikkahillo 340 g
pakastemustikoita, -vadelmia tai punaherukoita
kukkia
tomusokeria

Kakku 10 hengelle. 

Valmistusohje

Kakkupohja ja marenki

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset ja vatkaa. Sekoita joukkoon kuivat aineet yhdessä maidon kanssa.

2. Levitä kakkutaikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä pohjaa 175°C:ssa n. 10 minuuttia.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri pieninä erinä, ja vatkaa kunnes vaahto on kovaa. Levitä marenki pohjan päälle. Lisää mantelilastut, ja paista vielä noin 15 min. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja kahteen osaan.

Kakun kokoaminen

1. Vatkaa kerma vaahdoksi, jaa vaahto kahteen osaan. Sulata valkosuklaa ja kääntele toisen kermavaahdon joukkoon. Lisää liotettu ja tilkkaan vettä sulatettu liivate Vispiksen joukkoon. Yhdistä Vispis-liivateseos valkosuklaa-kermavaahdon joukkoon huolellisesti käännellen.

2. Laita mustikkahillo pursotinpussiin ja pursota pohjan päälle. Levitä Vispis-valkosuklaamousse päälle tasaisesti. Laita päälle toinen pohja, ja painele kevyesti kiinni mousseen. Pursota loppu mustikkahillo kakkupohjan päälle tasaisesti.

3. Pursota toinen puoli jaetusta kermavaahdosta kauniisti kakun päälle ja koristele halutessasi sulatetulla valkosuklaalla ja mustikoilla ja vadelmilla (tai punaherukoilla, mikäli haluat kirpeyttä ja raikkautta).

4. Lisää lopuksi kukat ja viimeistele tomusokerilla.

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: