Saarioinen pähkinänkuoressa

Saarioinen lyhyesti

Saarioisten juuret ovat Sahalahdella sijaitsevassa Saarioisten kartanossa, joka mainitaan kirjallisissa lähteissä ensimmäisen kerran vuonna 1469.
Ensimmäiset tuoreet valmisruuat markkinoille vuonna 1957.

  • Näistä maksalaatikko, vispipuuro ja kaalikääryleet ovat edelleen tuotannossa.

Nykyään Saarioinen on valmisruokien markkinajohtaja sekä Suomen vähittäiskauppa- että Foodservice-markkinoilla.

  • Yhtiön osuus valmisruokamarkkinoista on vähittäiskaupassa noin 40 prosenttia ja Foodservice-markkinoilla noin 30 prosenttia.

Yhtiön tärkeimmät asiakasryhmät ovat vähittäiskauppa, Foodservice-sektori ja teollisuusmyynti.

Vuosittain useita kymmeniä uutuustuotteita klassikoiden rinnalle

Yrityksen tuotevalikoimissa on satoja vähittäiskauppa- ja suurkeittiötuotteita.
Tärkeimpiä tuoteryhmiä ovat tuoreet valmisruuat, hillot ja mehut sekä jälkiruuat, salaatit ja salaattikastikkeet.
Vuosittain markkinoille tuodaan useita kymmeniä uutuustuotteita.

  • Tuotekehityksessä pyritään elämään ajan ja kuluttajien toiveiden hermolla, mutta vaalimaan samalla Saarioisten perinteistä linjaa. Monet suomalaiseen ruokakulttuuriin kuuluvat perinteiset arkiruuat olisivat saattaneet unohtua ilman teollista valmistusta.
  • Uutuustuotteiden onnistumisprosentti on Saarioisilla markkinoiden parhaita Suomessa.

Saarioisten valmisruokiin ei lisätä säilöntäaineita.

  • Tuotteiden hyvä säilyvyys perustuu muun muassa nopeaan jäähdytykseen. Lisäaineita käytetään harkiten. Myös suolan määrä Saarioisten ruuissa on mahdollisimman alhainen.

Suomessa tuotantoa kolmella paikkakunnalla

Saarioisten pääkonttori sijaitsee Tampereella, Vantaalla myyntikonttori.
Tuotantoa on kolmella paikkakunnalla Suomessa. Lisäksi tytäryhtiö Virossa, Raplassa.

Huittinen:

  • Henkilöstö: Keskimäärin 172 hlö
  • Tuoteryhmät: Salaatit, puurot, kiisselit, hillot, marmeladit, salaattikastikeet.

Kangasala (Sahalahti)​:

  • Henkilöstö: Keskimäärin 461 hlö
  • Tuoteryhmät​: Pastat, kiusaukset, perinteiset laatikot, ruukut, keitot ja annosateriat, pihvit, pyörykät ja murekkeet kypsänä ja pakastepuolivalmisteena​. Lisäksi kypsät siipikarjatuotteet.

Valkeakoski:

  • Henkilöstö: Keskimäärin 287 hlö
  • Tuoteryhmät:​ Pizzat, lihapiirakat, karjalanpiirakat, lihavalmisteet, kypsät lihatuotteet.

Valkeakoski, keskuslähettämö

  • Henkilöstö: Keskimäärin 145 hlö
  • Tuotteet: Käsittelee Saarioisten kaikki tuoretuotteet.

Konsernin avainluvut

 

* Kauden lopussa


Jaa sivun sisältö: