Laatikkoruokia koko perheelle

Saarioinen on valmistanut suomalaisten suosikkilaatikoita jo vuodesta 1957, jolloin syntyi ikiklassikko, maksalaatikko. Jo silloin suuri osa tarvittavista raaka-aineista saatiin omilta viljelmiltä, ja sama pellolta pöytään –periaate pätee tänäkin päivänä.

Laatikkoruoat maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin, ja laajan valikoiman ansiosta niihin tuskin kyllästyy koskaan. Meillä on tarjolla paljon erilaisia makuvaihtoehtoja, joita syntyy arki-illan ateria tai maistuva lisuke viikonlopun lounaalle.

Klassikkolaatikko t-paitakampanja on päättynyt. Kiitos osallistuneille!

Mausta ne Saarioisten laatikkoruoat tunnetaan

Saarioisten laatikkoruokien kotoisa maku perustuu siihen, että ne valmistetaan kuten kotiruoka – hieman isommissa kattiloissa vain.

Esimerkiksi todella suosittu Lihamakaronilaatikkomme ei sisällä ensimmäistäkään E-koodia, eikä siihen lisätä säilöntäaineita. Nopea jäähdytys ja koko valmistusprosessin tarkoin varjeltu puhtaus saavat aikaan sen, että Saarioisten laatikkoruoat säilyvät pidempään kuin kotona valmistetut versiot.

Katso tästä, miten Saarioisten lihamakaronilaatikko valmistetaan.

 

Nämälaatikkoruoat ovat saaneet Klassikko-merkin

Klassikko-merkinnän ovat saaneet koko kansan suosikit Lihamakaronilaatikko, Lihakaalilaatikko, Lihaperunasoselaatikko sekä Maksalaatikko, jota saa rusinoilla ja ilman, laktoosittomana sekä perinteisenä versiona.

Valmiit laatikkoruoat ovat helppoa lempiruokaa koko perheelle, ja lasten suussa maistuvat kestosuosikit Lihamakaronilaatikko ja Lihaperunasoselaatikko. Ne ovat erinomaisia myös itse tehtyinä, mutta kiireisen työpäivän jälkeen on ihana toisinaan hengähtää valmiin ruuan äärellä. Laatikkoruoat nimittäin valmistuvat uunissa kuin itsestään: vielä kiireisempänä hetkenä mikrossa tai paistinpannulla pyöräyttäen.

Laatikkoruoat sopivat lautasmallin täydentämiseen

Monipuolinen valikoima tarjoaa vaihtoehtoja laidasta laitaan. Ateria on helppo koostaa lautasmallin mukaisesti, kun puolet annoksesta on laatikkoa ja puolet kasviksia lasillisen maitoa ja kuitupitoisen leivän kera. Lisää vielä lautaselle vaikka raikas vihersalaatti tai koulusta tuttu porkkanaraaste appelsiinilla, niin saat lapsille ravitsevan ja tasapainoisen aterian, jolla jaksaa leikkiä, tehdä läksyt ja harrastaa.

Erilaiset pastaruoat ovat myös useissa perheissä suosikkiruokia. Saarioisten laatikkoruoista löytyisi näihinkin toiveisiin vaihtoehtoja. Kokeile esimerkiksi Broilermakaronilaatikkoamme tai uutuustuotettamme Parmesan-Broilerpastaa. Tuttuja makuja monelle ovat myös Spaghetti Lihavuoka ja Lasagne. Näiden ystävät voisivat saada makunystyröilleen kutkutusta myös Lasagnetesta.

Peruna on laatikkoruoissa tuttu ja perinteinen raaka-aine. Erilaiset kiusaukset ja perunaviipalelaatikot sopivat esimerkiksi talviulkoilupäivän lämmikkeeksi. Aikuisten makuun tarjolla on esimerkiksi Silakkalaatikko, lapsille taas Lihaperunalaatikko, Kinkkuperunasoselaatikko tai Kermainen kinkkukiusaus. Kaikki laatikkoruoat lämpiävät sulassa sovussa samassa uunissa! Lisukeruoaksi sopivat Kermaperunat, Valkosipulikermaperunat tai Vuohenjuustoperunat.

Jouluna laatikoiden suosio huipussaan

Joululaatikkovalikoimamme on myös laaja. Suomen suosituimmiksi laatikoiksikin arvioidut Lanttulaatikko, Porkkanalaatikko ja Perunalaatikko saavat seurakseen yhä useammassa perheessä myös Bataattivuokaa tai Punakaalivuokaa, Maksalaatikkoa unohtamatta. Eli kyllähän se niin on, että laatikkoruoat tekevät joulun!

Laatikoiden tuunausvinkkejä

Lihamakaronilaatikko

  • Paista pannulla pussillinen pakastepinaattia (mielellään lehtipinaattia, ei hienonnettua). Sekoita kuuman pinaatin joukkoon lihamakaronilaatikko ja kuumenna, kunnes koko annos on lämmin.
  • Kuutioi Lihamakaronilaatikko ja paahda pannulla. Tarjoa rapeat kuutiot tuoretomaattikastikkeen ja yrttien kera.
  • Laita laatikon päälle tomaattiviipaleita ja juustoraastetta. Kuorruta uunissa.
  • Lämmitä laatikko paistinpannulla paistaen ja lisää päälle makeaa chilikastiketta.
  • Paista pannulla pekonikuutiota ja sipulia, lisää joukkoon makaronilaatikko. 

Lihaperunasoselaatikko

  • Käytä lihaperunasosetta kaalikääryleiden täytteenä. Lehtikaali ei tarvitse esikypsennystä, kurttukaalia tulisi hetki höyryttää. Rullaa ja sivele Sweet and sour -kastikkeella, paista uunissa 15-30 min kaalista riippuen.
  • Sekoita laatikon joukkoon makusi mukaan Sweet chili -kastiketta, siemeniä, homejuustoa tai paahdettua pekonimurskaa. Myös yrttiöljy tai tilliöljy maustavat laatikkoa mukavasti.
  • Kauniita perunakroketteja saat pursottamalla lihaperunasoselaatikkoa pursotinpussista ruusukkeiksi. Paistetaan uunissa n. 10 minuuttia.
  • Metsurinlaatikko syntyy sekoittamalla laatikon joukkoon paistettua sipulia ja suppilovahveroita sekä timjamia.
  • TexMex-vivahdetta saat laittamalla laatikon päälle tacolastuja ja juustoraastetta. Kuumenna laatikkoa uunissa 15-20 minuuttia.
  • Kokeile vaihteeksi lisätä laatikon joukkoon kevyesti kypsennettyjä vihanneksia, esim. parsakaalia, vihreitä papuja tai porkkanoita. Sekoita ja kuumenna uunissa n. 20 minuuttia. Halutessasi voit raastaa laatikon päälle parmesanjuustoa rapeaksi kuoreksi.

Maksalaatikko

  • Maksalaatikkoa kolmen sipulin kanssa: paista kelta-, puna- ja pieni määrä valkosipulia kauniin kullan ruskeaksi tilkassa öljyä. Nosta sipulit lautaselle ja kuumenna maksalaatikko pannulla. Tarjoile puolukoiden kanssa.
  • Leikkaa maksalaatikko viipaleiksi ja paista pannulla. Halutessasi sekoita joukkoon kuivattuja karpaloita tai jäisiä puolukoita.
  • Kuumenna maksalaatikkoa uunissa pienissä ruukuissa, tarjoillessa päälle puolukkahilloa ja paahdettua pekonia.
  • Leikkaa ruisleipäviipaleen päälle siivu kylmää maksalaatikkoa ja kylkeen isoäidin suolakurkkuja.
  • Paista pannulla maksalaatikkopihvejä. Tarjoa perunamuusin, puolukkahillon ja salaatin kanssa.

Saarioisten laatikot


Jaa sivun sisältö: