Saarioinen Oy

Broiler-tagine

  • L
  • G

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

Mausteseos:

  • 40 g Fenkolinsiemen, paahdettu ja murskattu
  • 40 g Kumina, paahdettu ja murskattu
  • 40 g Jeera (kokonainen), paahdettu ja murskattu
  • 10 kpl Kanelitanko
  • 10 kpl Tähtianis
  • Mustapippuri myllystä
  • 20 g Sahrami
  • 75 g Marokkolainen yleismauste
  • 80 g Valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1000 g Sipuli hienonnettuna
  • 300 g Inkivääriä hienonnettuna
  • 400 g Rypsiöljyä
  • 100 g Kanafondi 1 L
  • 4000 g Tomaattimurska
  • 1-2,000 l Vesi
  • 2000 g Munakoiso, paistettu kuutio
  • 3000 g Kikherne (säilyke, valutettuna)
  • 2000 g Luumuja, krouvisti hienonnettuna
  • 12000 g Broilerin paistipala kypsä (Suomi) 2 kg, liemineen

Tarjoiluun marokkolaisittain (laktoositon)

  • Couscous, haudutettuna pakkauksen ohjeen mukaan, johon sekoitettuna
  • Basilikaa, korianteria, minttua hienonnettuna, punaista paprikaa hienonnettuna
  • Suolaa, mustapippuria
  • Kirsikkatomaatteja, tuoreita salaatteja, oliiviöljyä

Tarjoiluun intialaisittain (laktoositon, gluteeniton)

  • Basmatiriisiä
  • Curryöljyssä paistettuja kukkakaalinnuppuja
  • Tuoretta punaista chiliä hienonnettuna, korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Laita kattilaan paahdetut siemenet, muut mausteet, sipulit ja inkivääri, sekä rypsiöljy. Freesaa hetki, ja lisää kanafondi, tomaattimurska ja vesi. Hauduta kannen alla noin puoli tuntia. Paista samalla munakoisokuutiot öljyssä kauniin ruskeiksi.
  2. Lisää kattilaan kikherne ja luumut, hauduta 15 min. Laita GN 1/1- astiaan munakoisot ja paistipalat ja kaada päälle hautunut kastike. Laita uuniin yhdistelmäpaistolle 150°Ceen ja hauduta vielä noin 15 min, tai kunnes sisälämpö on 78 °C.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit