Saarioinen Oy

Chili con carne

  • L
  • G

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

  • 2000 g sipulikuutio (pakaste)
  • 30 g valkosipulimurska
  • 17,5 rkl rypsiöljy
  • 4000 g juureskuutio (pakaste, miel. pieni kuutio)
  • 20 g kumina (jauhettu)
  • 20 g mustapippurirouhe
  • 15 g kaneli (jauhettu)
  • 0,050-0,075 kg chilimurska (esim. Sambal Oelek), maun mukaan
  • 5000 g kidney-papu, valutettu
  • 4000 g tomaattimurska
  • 200 g sokeri
  • 5000 g Paahdettu naudan jauheliha 8-10 %, karkea 2 kg
  • 210 rkl vesi
  • 7 rkl Tumma lihafondi 2 L
  • 14 rkl balsamiviinietikka
  • 3 kpl sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 0,2 g laktoositon voi
  • 14 rkl oliiviöljy
  • suola
  • lehtipersilja, hienonnettu
  • 0,05 g punainen chili, hienonnettu (ilman siemeniä)

Tarjoiluun

Valmistusohje

  1. Laita kaikki ainekset fondiin saakka kattilaan ja kiehauta. keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes muhennos on sekoittunut tasaiseksi.
  2. Mausta balsamiviinietikalla, sitruunan kuorella ja mehulla. Lisää voi ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja tarkista maku.
  3. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja chili.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit