Saarioinen Oy

Chilinen jauhelihapihvi, tomaatti-sitrusrisottoa ja haudutettua paksoita

  • VL
  • G

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

  • 3000 g paksoi
  • 7000 g risottoriisi
  • 200 g voi
  • 1500 g sipulikuutio (pakaste)
  • 150 g valkosipuli (pakaste)
  • tuore timjami
  • suola, mustapippuri myllystä
  • 8000 g Saarioinen Tomaattikeitto
  • (vesi)
  • 150 g Vaalea lihafondi 2 L
  • 200 g sokeria
  • 200 g sitruunan mehu
  • (sitruunan kuorta raastettuna)
  • 300 g Parmesan- juustoa raasteena
  • 500 g oliiviöljy
  • 500 g laktoositon voi
  • 200 g tuore punainen chili suikaloituna
  • 12000 g Chilinen jauhelihapihvi 80 g kypsä pakaste 4 kg

Valmistusohje

  1. Esikäsittele paksoi. Leikkaa koosta riippuen kahdesta neljään osaan niin, että kanta jää pitämään lehtiä paikallaan. Höyrytä n. viisi minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.
  2. Esikeitä risottoriisiä 10 minuuttia suolavedessä ja huuhtele kylmäksi.
  3. Kuullota sipuleita voissa laakeassa kattilassa/ padassa. Lisää mausteet ja tomaattikeitto, lihafondi ja vesi. Keitä 10 minuuttia ja mausta sokerilla ja sitruunalla. Lisää keitetty riisi ja sekoita hyvin. kuumenna kiehuvaksi ja mausta parmesan-juustolla. Lisää oliiviöljy ja voi, ja tarkista maku ja paksuus. Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa, sekä muita mausteita.
  4. Kuumenna pihvit pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää loppuvaiheessa uuniin esikypsennetyt paksoit. Laita tarjolle tomaatti-sitrusrisoton kanssa.
  5. Vinkki! Risottoa kannattaa viimeistellä menekin mukaan. Kypsä riisi, kuuma tomaattikastike, yhdistäminen  ja nopea kuumennus, 5 minuuttia ja herkullista tuoretta risottoa on lisää.

Reseptin tuotteet