Chilinen jauhelihapihvi, tomaatti-sitrusrisottoa ja haudutettua paksoita
- G
- VL
Gluteeniton , Vähälaktoosinen ,
Annoslaskuri
Annosmäärä (hlö) | |
Annoskoko (g) | |
Reseptin saanto (kg) |
Ainekset
- 3000 g paksoi
- 7000 g risottoriisi
- 200 g voi
- 1500 g sipulikuutio (pakaste)
- 150 g valkosipuli (pakaste)
- tuore timjami
- suola, mustapippuri myllystä
- 8000 g Saarioinen Tomaattikeitto
- (vesi)
- 150 g Vaalea lihafondi 2 L
- 200 g sokeria
- 200 g sitruunan mehu
- (sitruunan kuorta raastettuna)
- 300 g Parmesan- juustoa raasteena
- 500 g oliiviöljy
- 500 g laktoositon voi
- 200 g tuore punainen chili suikaloituna
- 12000 g Chilinen jauhelihapihvi 80 g kypsä pakaste 4 kg
Valmistusohje
- Esikäsittele paksoi. Leikkaa koosta riippuen kahdesta neljään osaan niin, että kanta jää pitämään lehtiä paikallaan. Höyrytä n. viisi minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.
- Esikeitä risottoriisiä 10 minuuttia suolavedessä ja huuhtele kylmäksi.
- Kuullota sipuleita voissa laakeassa kattilassa/ padassa. Lisää mausteet ja tomaattikeitto, lihafondi ja vesi. Keitä 10 minuuttia ja mausta sokerilla ja sitruunalla. Lisää keitetty riisi ja sekoita hyvin. kuumenna kiehuvaksi ja mausta parmesan-juustolla. Lisää oliiviöljy ja voi, ja tarkista maku ja paksuus. Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa, sekä muita mausteita.
- Kuumenna pihvit pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää loppuvaiheessa uuniin esikypsennetyt paksoit. Laita tarjolle tomaatti-sitrusrisoton kanssa.
- Vinkki! Risottoa kannattaa viimeistellä menekin mukaan. Kypsä riisi, kuuma tomaattikastike, yhdistäminen ja nopea kuumennus, 5 minuuttia ja herkullista tuoretta risottoa on lisää.