Saarioinen Oy

Herkkuhotdog juuresranskalaisilla - Syö värejä!

Syö värejä! -reseptit on kehitetty yhteistyössä TAMK:n restonomi-opiskelijoiden kanssa. Tavoitteena on hauskojen ruokalajien avulla helpottaa kasvisruokien tarjoamista koululaisille – teemaviikkomaisesti tai kiertävillä ruokalistoilla.

  • L
  • LO

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

Lime-kaalisalaatti

Juuresranskalaiset

  • 900 g porkkana kuorittuna (keltaisia tai oransseja)
  • 900 g palsternakka kuorittuna
  • 900 g bataatti kuorittuna
  • rypsiöljy
  • suola

Valmistusohje

Valuta Raikasta kasvissalaattia reikävuoissa hetken aikaa. Sekoita sitten salaatti majoneesin ja limemehun kanssa.  

Leikkaa juurekset 2 cm paksuisiksi suikaleiksi. Jaa jokainen juures omiin gn-vuokiinsa, noin 2 kg / pakki. Lisää tilkka öljyä sekä suolaa vuokiin ja sekoita tasaisesti juureksille. Paista 250 asteisessa kiertoilmauunissa bataattia 5 minuuttia, palsternakkaa 7 minuuttia ja porkkanaa 9 minuuttia. Paistoajat ovat ohjeellisia ja saattavat vaihdella riippuen uunista ja juuresten paksuudesta. Juuresten tulisi olla ruskistuneita ja hiukan rapsakoita sisältä, joten varo kypsentämästä liikaa. Lopuksi yhdistä valmiit eriväriset juuresranskalaiset yksiin vuokiin.   

Kaada falafelpihvejä jäisinä gn-vuokiin noin 2,5 kg / pakki. Kuumenna 160 °C yhdistelmäpaistolla 30 minuuttia tai kunnes sisälämpötila saavuttaa vähintään 70 astetta.

Asettele sämpylät avonaisina gn-vuokiin. Lisää jokaiselle kaksi falafelpihviä puolitettuina. Kuumenna 150 °C yhdistelmäpaistolla muutaman minuutin ajan. Kuumennuksen jälkeen lisää jokaiselle sämpylälle romainesalaatin lehti, lime-kaalisalaattia sekä paahdettua sipulirouhetta.   

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit