Italialainen lihapyörykkävuoka

Valmista vain muutamilla raaka-aineilla herkullinen italialainen lihapyörykkävuoka Saarioisten raakapakastetuista pyöryköistä, jotka ovat kuin itse tehtyjä!

  • G
  • L

Valmistusohje

Marinoi punasipulisuikaleita mustapippurilla ja laakerinlehdillä maustetussa pikkelöintiliemessä vähintään pari tuntia. Valuta huolellisesti siivilässä ennen tarjoilua.

Mausta kohmeisiksi sulatetut pyörykät pestolla. Kaada pyörykät väljästi 1/1 gn-65 vuokiin. Asettele pyöryköiden väleihin jääviin tiloihin tomaattilohkoja sekä suurehkoja mozzarellan paloja niin, että vuoka täyttyy tiiviisti. Kypsennä kiertoilmauunin paisto-ohjelmalla 180 °C 15-20 minuuttia tai kunnes pyöryköiden sisälämpötila saavuttaa vähintään 75 astetta, tomaatit ovat kypsyneet ja mozzarella sulanut.

Viimeistele vuoka juuri ennen esille laittoa marinoidulla punasipulilla ja tuoreilla basilikan lehdillä. Tarjoile lisäkkeenä esimerkiksi yrttiöljyssä pyöräytettyä keitettyä spaghettia tai muuta pastaa.