JOULUINEN LOUNAS Joulumausteinen ahvenmureke

Jo ennen joulun pyhiä joulutunnelmaa haetaan lounasruoasta. Jouluista vaihtelua lounaalle löydät herkullisista esimerkkiresepteistämme.

  • L

Valmistusohje

Asettele jäiset murekemassatangot mataliin gn-vuokiin tai pelleille leivinpaperin päälle. Penslaa tangot majoneesilla huolellisesti päältä ja sivuilta. Anna sulaa jääkaapissa yön yli.

 

Jauha piparkakut hienoksi muruksi. Sekoita korppujauhojen ja raastetun parmesanjuuston kanssa. Ripottele murusekoitusta kuorrutukseksi mureketangoille kauttaaltaan.

 

Kypsennä yhdistelmäpaistolla 160 °C kunnes sisälämpötila saavuttaa 75 astetta (n. 40 min.)

 

Koristele kypsät murekkeet neilikoilla. Anna vetäytyä lämpökaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua. Viipaloi tarjoiluastioihin ja viimeistele vielä halutessasi sitruunalohkoilla ja tuoreella rosmariinilla.