Juures-voipapupyörykät, labneh ja paahdettu kukkakaali

  • G
  • L
  • LO

Valmistusohje

Laita jogurtti harsolla vuorattuun siivilään. Valuta vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli. Halutessasi voit maustaa jogurtin ennen valuttamista sitruunan kuorella ja mehulla tai mintulla ja valkosipulilla.

Leikkaa kukkakaalista kannat pois ja jätä kukinnot isoiksi paloiksi. Esikeitä kukkakaalia kaksi minuuttia ja jäähdytä. Sekoita sumakkijauhe, oliiviöljy ja suola keskenään. Sekoita öljy kukkakaalin joukkoon. Paahda kuumassa uunissa, kunnes kukkakaali saa kauniin paahtuneen värin.

Levitä jäiset pyörykät yhteen kerrokseen gn-vuokiin ja kuumenna 165°C kiertoilmauunissa noin 25 minuuttia tai kunnes sisälämpötila saavuttaa vähintään 70 astetta.