JOULUINEN LOUNAS Juurespyöryköitä ja mustaherukkachutneya

Jo ennen joulun pyhiä joulutunnelmaa haetaan lounasruoasta. Jouluista vaihtelua lounaalle löydät herkullisista esimerkkiresepteistämme.

  • G
  • KM
  • L
  • LO
  • M
  • Vegaani

Valmistusohje

Mittaa punaviini kattilaan (punaviinin tilalla voi käyttää myös karpalomehua). Lisää joukkoon balsamiviinietikka, sipulikuutiot ja mausteet. Keitä seosta hiljalleen, kunnes jäljellä on noin puolet alkuperäisestä. Jäähdytä. Lisää lopuksi joukkoon mustaherukkahillo ja tarkista maku.

 

Jaa jäiset pyörykät voideltuihin 1/1-65 gn-vuokiin. Kuumenna yhdistelmäpaistolla 165 °C noin 25 minuuttia.

 

Viimeistele esille laitettaessa tähtianiksilla, punaisella chilillä ja tuoreella rosmariinilla.

Reseptin tuotteet