Saarioinen Oy

Kalapyörykät punaisessa curry-kookoskastikkeessa

Thai-tyylisen kalacurryn voi valmistaa myös pyöryköistä.

  • G
  • L

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

  • 1120 g Kalapyörykkä 16 g esikypsennetty pakaste 4,5 kg
  • 2,8 rkl rypsiöljy
  • 90 g punainen currytahna
  • 30 g fariinisokeri
  • 105 rkl kookosmaito
  • 1,4 rkl kalakastike
  • 160 g sokeriherne
  • 160 g vihreä parsa
  • 120 g kevätsipuli
  • 20 g punainen chili
  • 30 g korianteri

Valmistusohje

Freesaa currytahnaa miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää fariinisokeri ja jatka freesaamista hetken aikaa. Lisää puolet kookosmaidosta ja keitä kasaan noin puolet. Lisää loput kookosmaidosta ja mausta kalakastikkeella. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa kastikkeeseen sokeriherneet, parsat paloiteltuina sekä kevätsipuli renkaina ja keitä vielä pari minuuttia.

Kuumenna kalapyöryköitä kohmeisena pellille levitettynä kiertoilmauunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Yhdistä pyörykät kastikkeen kanssa esillepanovaiheessa. Viimeistele viipaloidulla chilillä ja tuoreella korianterilla.  

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit