Saarioinen Oy

Kalkkuna Poke Bowl

Trendikäs kulhoruoka saa uudenlaisen twistin vaihtamalla kala broileriin tai kalkkunaan. Kasviksia voi myös vapaasti varioida oman maun mukaisiksi.

  • KM
  • L
  • M

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

Riisi:

  • 85 g sushiriisi
  • 8,4 rkl vesi
  • 1,05 rkl riisiviinietikka
  • 4 g sokeri
  • 1 g suola

Kastike:

Valmistusohje

Huuhtele riisiä siivilässä, kunnes läpi valuva vesi on aivan kirkasta. Laita vesi ja riisi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kerran, laita kansi päälle ja laske lämpö mahdollisimman pienelle. Anna kiehua sekoittamatta 10 minuuttia ja ota kattila pois liedeltä. Anna hautua kannen alla vielä 10 minuuttia. Jäähdytä riisi huoneen lämpöiseksi. Sekoita sokeria ja suolaa riisiviinietikassa, kunnes ovat kokonaan liuenneet nesteeseen. Lisää kastike jäähtyneeseen riisiin laakeassa astiassa rauhallisesti sekoitellen.

  

Sekoita kastikeainekset keskenään.

 

Laita annoskulhoon riisi pohjalle. Ota pieni osa kastikkeesta ja pyöräytä kalkkunasuikaleet siinä. Tarjoa loput kastikkeesta kipossa kulhon vierellä. Asettele kalkkunat ja kasvikset omina ryhminään riisin päälle. Koristele seesaminsiemenillä, kukilla ja versoilla.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit