Kasvispyöryköitä ja sumakkihapankermaa
Lähi-idässä yleisesti käytettävän sumakin sitruksinen maku sekä raikkaan hapokas raparperilla tai puolukalla maustettu salaatti tasapainottavat hienosti makeista juureksista valmistettuja kasvispyöryköitä.
- G
- L
- LO
Gluteeniton , Laktoositon , Kasvis (lakto-ovo) ,
Annoslaskuri
Annosmäärä (hlö) | |
Annoskoko (g) | |
Reseptin saanto (kg) |
Ainekset
Salaatti
- 900 g Raikas kasvissalaatti 3 kg
- 150 g lehtikaali
- 200 g raparperisuikale tai puolukka sesongin mukaisesti
- 50 g retiisi
Kastike
- 500 g ranskankerma
- 20 g sumakkijauhe
- 25 g hunaja
- 4 g suolaa
Valmistusohje
Levitä kasvispyörykät jäisinä gn-vuokaan ja kuumenna kiertoilmauunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia.
Pese lehtikaali huolellisesti ja valuta kuivaksi. Suikaloi lehtikaali ja viipaloi retiisit. Sekoita salaatin ainekset keskenään.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna makujen tasaantua vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.
Tarjoa lisäksi esimerkiksi couscousia, bulguria tai kvinoaa.