Keväiset pyörykät kukkakaali-perunasoseella – Syö värejä!

Syö värejä! -reseptit on kehitetty yhteistyössä TAMK:n restonomi-opiskelijoiden kanssa. Tavoitteena on hauskojen ruokalajien avulla helpottaa kasvisruokien tarjoamista koululaisille – teemaviikkomaisesti tai kiertävillä ruokalistoilla.

  • G
  • L
  • LO

Valmistusohje

Sulata Kasvis-härkäpapumurekemassa. Sekoita joukkoon punajuuriraaste, kvinoa, kikhernejauhot, kananmunat ja mausteet. Sekoita massa tasaiseksi. Pyörittele 20 gramman painoisia pyöryköitä. Kypsennä 165 °C höyrypaistolla noin 15 minuuttia.

Levitä jäiset Juures-voipapupyörykät vuokaan ja kuumenna 175 °C höyrypaistolla noin 30 minuuttia tai kunnes sisälämpötila nousee 75 asteeseen.

Keitä perunat ja kukkakaali kypsiksi omissa kattiloissaan. Soseuta perunat voin / margariinin kanssa ja kukkakaali maidon kanssa. Yhdistä massat. Mausta suolalla. Lisää tarvittaessa maitoa, jos sose on liian paksua.

Kastikkeeseen sekoita ainekset keskenään. Vatkaa hetken aikaa voimakkaasti, jotta salaattijuusto hienontuu jonkin verran. Anna makujen tasaantua hetken aikaa jääkaapissa ja tarkista maku.

Reseptin tuotteet