Kirjolohimureketta, savumuikkumajoneesia ja kukkakaaliohrattoa

  • L

Valmistusohje

Aseta kirjolohimurekkeet kohmeisina pellille. Kypsennä yhdistelmäpaistolla 140 asteessa noin 50 minuuttia, tai kunnes sisälämpötila saavuttaa 75 astetta. Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista haluamasi kokoisiksi viipaleiksi.

Mittaa savumuikut, sitruunamehu ja mausteet tehosekoittimeen. Sekoita täydellä teholla, kunnes massa on mahdollisimman tasaista. Yhdistä massa ja majoneesi keskenään.

Leikkaa kukkakaali pienemmiksi paloiksi ja aja kutterin pulssitoiminnolla, kunnes kaali on pienehköä tasaisen kokoista murua. Kuullota ohrahelmiä oliiviöljyssä hetken aikaa. Lisää sitruunamehu sekä kolmasosa kuumaa kasvislientä. Keitä välillä sekoittaen, kunnes neste on kokonaan imeytynyt ohraan. Lisää taas kolmannes liemestä ja anna kiehua välillä sekoittaen. Kun neste on imeytynyt, lisää loput liemestä sekä kukkakaalimurut. Keitä, kunnes seos koostumukseltaan vielä löysähköä ja lisää lopuksi voi sekä juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa riippuen käyttämäsi kasvisliemen suolaisuudesta.

Tarjoile annos sitruunalohkojen ja parsakaalin tai broccoliinin kera.