Saarioinen Oy

Laksakeitto juures-voipapupyöryköillä

Maukkaaseen ja lämmittävään laksakeittoon voi vaihtelun vuoksi lisätä myös kasvis- kala- tai broilerpyöryköitä. Liemen maustaminen vaatii hiukan työtä, mutta lopputulos on sen arvoinen.

  • KM
  • L
  • M
  • Vegaani

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

  • 1000 g Juures-voipapupyörykkä 20 g kypsä pakaste 4,5 kg
  • 2,1 rkl kookosöljy
  • 10 g sitruunaruohotahna
  • 25 g inkivääritahna
  • 40 g punainen currytahna
  • 20 g valkosipulimurska
  • 6 g kurkuma
  • 25 g fariinisokeri
  • 56 rkl kasvisliemi
  • 4 g kaffirlimenlehti
  • 4,2 rkl soijakastike
  • 84 rkl kookosmaito
  • 500 g keitetty nuudeli
  • 30 g punainen chili viipaleina
  • 300 g soijapapu
  • 60 g mung-pavun itu
  • 100 g kevätsipuli renkaina
  • lime lohkoina
  • thai-basilika

Valmistusohje

Kuumenna kookosöljy ja lisää currytahna. Freesaa hetken aikaa, mutta varo ettei tahna pala. Lisää myös sitruunaruoho, inkivääri, valkosipuli sekä kurkuma ja jatka freesaamista, jotta aromit aukeavat. Lisää mausteseokseen kasvisliemi, fariinisokeri ja limenlehdet. Keitä lientä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi soijakastike sekä kookosmaito ja keitä vielä noin 5 minuuttia.

Lado juures-voipapupyörykät gn-vuokaan jäisinä ja kuumenna 165 asteisessa kiertoilmauunissa noin 25 minuuttia.

Yhdistä liemi sekä pyörykät, keitetty nuudeli, chili, soijapavut, idut ja kevätsipulirenkaat. Viimeistele limelohkoilla ja thai-basilikalla.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit