Saarioinen Oy

Mallas-kermavanukas, viskiluumut

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

  • 420 rkl Kerma kuohu
  • 1200 g Mämmi 700 g
  • 1520 g Paloma bavaroise, hyydykejauhe
  • 84 rkl Vesi
  • 400 g Suklaa, valkoinen
  • 140 rkl Vesi
  • 400 g Sokeri, hieno
  • 11,2 rkl Viski
  • 2400 g Luumu, kuivattu

Valmistusohje

  1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita Mämmi ja hyydykejauhe kuumennettuun veteen. Sekoita vaahdotettu kerma ja makuaineseos varovasti sekaisin. Annostele seos vuokiin välittömästi ja nosta hyytymään kylmiöön yön yli.
  2. Kiehauta vesi, sokeri ja viski. Laita luumut liemeen ja anna mehustua n.6 h. Nosta luumut pois liemestä. Keitä lientä kokoon. Tarkista maku ja suurusta tarvittaessa maissitärkkelyksellä. Kun vanukkaat ovat hyytyneet, kumoa varovasti ja aseta tarjolle viskiluumujen kera. Viimeistele makuliemellä.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit