Saarioinen Oy

Mallasbavaroise ja konjakkiviikunat

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

  • 525 rkl Kerma kuohu
  • 1500 g Mämmi 700 g
  • 105 rkl Vesi
  • 500 g Sokeri, hieno
  • 14 rkl Konjakki
  • Maissitärkkelys
  • 1900 g Paloma bavaroise, hyydykejauhe
  • 175 rkl Vesi
  • 3000 g Viikuna, kuivattu

Valmistusohje

  1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita Mämmi ja hyydykejauhe kuumennettuun veteen. Sekoita vaahdotettu kerma ja makuaineseos varovasti sekaisin. Annostele seos vuokiin välittömästi ja nosta hyytymään kylmiöön yön yli.
  2. Kiehauta vesi, sokeri ja konjakki. Laita viikunat liemeen ja anna mehustua n. 6 h. Nosta viikunat pois liemestä. Keitä lientä kokoon. Tarkista maku ja suurusta maissitärkkelyksellä. Kun vanukkaat ovat hyytyneet, kumoa varovasti ja aseta tarjolle konjakkiviikunoiden kera. Viimeistele makuliemellä.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit