Mallasbavaroise ja konjakkiviikunat

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

525 rkl Kerma kuohu
1500 g Mämmi 700 g
105 rkl Vesi
500 g Sokeri, hieno
14 rkl Konjakki
Maissitärkkelys
1900 g Paloma bavaroise, hyydykejauhe
175 rkl Vesi
3000 g Viikuna, kuivattu

Valmistusohje

  1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita Mämmi ja hyydykejauhe kuumennettuun veteen. Sekoita vaahdotettu kerma ja makuaineseos varovasti sekaisin. Annostele seos vuokiin välittömästi ja nosta hyytymään kylmiöön yön yli.
  2. Kiehauta vesi, sokeri ja konjakki. Laita viikunat liemeen ja anna mehustua n. 6 h. Nosta viikunat pois liemestä. Keitä lientä kokoon. Tarkista maku ja suurusta maissitärkkelyksellä. Kun vanukkaat ovat hyytyneet, kumoa varovasti ja aseta tarjolle konjakkiviikunoiden kera. Viimeistele makuliemellä.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: