Mausteinen broileri-linssikeitto
- G
- KM
- L
- M
Gluteeniton , Kananmunaton , Laktoositon , Maitoproteiiniton ,
Annoslaskuri
Annosmäärä (hlö) | |
Annoskoko (g) | |
Reseptin saanto (kg) |
Ainekset
- 7 rkl rypsiöljy
- 500 g sipulikuutio, pakaste
- 45 g valkosipulimurska
- 35 g kurkuma
- 25 g savupaprikajauhe
- 5 g cayennepippuri
- 45 g suola
- 5000 g tomaattimurska
- 525 rkl vähäsuolainen kanaliemi
- 1600 g punainen linssi
- 4000 g Uunipaahdettu broilerin paistikuutio kypsä pakaste (Suomi) 4 kg
- 87,5 rkl kookosmaito
- 20 g lehtipersilja tai korianteri hienonnettuna
Valmistusohje
Huuhtele linssit huolellisesti ja jätä siivilään valumaan.
Kuullota sipulia, valkosipulia ja mausteita kevyesti miedolla lämmöllä, mutta älä päästä raaka-aineita ruskistumaan.
Lisää joukkoon liemi sekä tomaattimurska. Keitä muutama minuutti.
Lisää joukkoon huuhdotut linssit ja broilerkuutiot. Kuumenna ja anna keiton kiehua 30 minuuttia.
Lisää vielä kookosmaito joukkoon. Anna hautua 5-10 minuuttia kannen alla ennen tarjoilua.
Viimeistele tuoreella persiljalla tai korianterilla.