Omenapuustit (K05)

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

140 rkl Maito kevyt
200 g Hiiva
480 g Kananmuna
800 g Sokeri, hieno
12 g Suola
2000 g Jauho, vehnä
800 g Voi, normaalisuolainen
5000 g Omenatäyte, paistonkestävä 6 kg
400 g Voi, normaalisuolainen
20 g Kaneli jauhettu
240 g Kananmuna
500 g Sokeri, rae

Valmistusohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, munat ja suola. Lisää jauhot samalla vaivaten. Lisää lopuksi sulatettu voi. Nostata taikinaa vedottomassa paikassa n.kaksinkertaiseksi.
  2. Täyte Vaivaa taikina ja kauli siitä suorakaiteen muotoinen levy. Levitä levylle pehmennetty voi, Omenahillo ja mausta kevyesti kanelilla.
  3. Voiteluun ja koristeluun Kääri rullalle ja leikkaa n.35 mm paloiksi ja muotoile puusteiksi.
  4. Nostata puustit ennen paistoa n.30min Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista kiertoilmalla 200 asteessa 10-15 minuuttia. Tarkkaile paistotulosta.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: