Saarioinen Oy

Persikkalehikäiset

  • KM
  • LO

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

  • 250 g voitaikinalevy
  • 90 g Persikkasose 2,6 kg
  • 250 g mascarpone
  • 15 g sokeri
  • 360 g tuore persikka
  • 30 g voi
  • 60 g sokeri
  • 35 g mantelilastu paahdettuna

Valmistusohje

Leikkaa sulatetut voitaikinalevyt 25 grammaisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Paista 220 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes ovat kohonneet ilmaviksi ja ruskistuneet pinnalta. Anna lehikäisten jäähtyä ennen halkaisemista.

Notkista mascarpone kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon persikkasose sekä sokeri ja sekoita siihen noin kolmannes mascarponesta. Lisää sitten seos kahdessa erässä lopun mascarponen joukkoon. Sekoita rauhallisesti tasaiseksi.

Poista persikoista kivet ja leikkaa lohkoiksi. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri sekä persikkalohkot. Paista persikoita hetken aikaa, kunnes ovat hieman pehmenneitä ja ja kauniisti karamellisoituneita.

Täytä lehikäiset mascarponella ja karamellisoiduilla persikoilla. Viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit