Saarioinen Oy

Peruscurry broilerin paistipalasta

  • L
  • G

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

  • 250 g laktoositonta voita
  • 1500 g sipulia hienonnettuna
  • 1000 g porkkanaa lanteiksi leikattuna
  • 50 g valkosipulia hienonnettuna
  • 100 g inkivääriä hienonnettuna
  • 30 g punaista chiliä hienonnettuna (ilman siemeniä)
  • (lisäksi sambal oelek tms valmista chilitahnaa, lopussa lisättynä)
  • 5 kpl sitruunaruohoa, murskattuna ja leikattuna
  • 7 rkl korianterinsiemeniä paahdettuna ja murskattuna
  • 5,25 rkl jeeran siemeniä paahdettuna ja murskattuna
  • 5,25 rkl fenkolin siemeniä paahdettuna ja murskattuna
  • 50 g curryjauhetta (lisää tarvittaessa)
  • 30 g kaneli-chilijauhetta
  • 150 g sokeria
  • 6000 g kookosmaitoa
  • 4500 g tomaattimurskaa
  • 15 kpl limen lehtiä
  • 5 kpl limen kuori ja mehu
  • 21 rkl kalakastiketta
  • 24,5 rkl osterikastiketta
  • 200 g Kanafondi 2 L
  • (vettä)
  • 12000 g Broilerin paistipala kypsä (Suomi) 2 kg, liemineen
  • TARVITTAESSA LISÄÄ KAIKKIA EM. MAUSTEITA!

Valmistusohje

  1. Kuullota juurekset ja mausteet voissa.  Lisää sokeri.
  2. Lisää kookosmaito, tomaattimurska, limen lehti ja kuori. Keitä n 15 minuuttia.
  3. Mausta limen mehulla, kalakastikkeella, osterikastikkeella ja fondilla. Keitä n 5 min. Poista sitruunaruohon palat.
  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makuja. Voit lisätä myös voita.
  5. Lisää paistipalat valmiiseen kastikkeeseen. Voit halutessasi esikuumentaa paistipalat höyrypaistolla.
  6. Tarjoa lisänä jasminriisiä ja sweet chili- kastiketta.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit