Peruscurry broilerin paistipalasta

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

250 g laktoositonta voita
1500 g sipulia hienonnettuna
1000 g porkkanaa lanteiksi leikattuna
50 g valkosipulia hienonnettuna
100 g inkivääriä hienonnettuna
30 g punaista chiliä hienonnettuna (ilman siemeniä)
(lisäksi sambal oelek tms valmista chilitahnaa, lopussa lisättynä)
5 kpl sitruunaruohoa, murskattuna ja leikattuna
7 rkl korianterinsiemeniä paahdettuna ja murskattuna
5,25 rkl jeeran siemeniä paahdettuna ja murskattuna
5,25 rkl fenkolin siemeniä paahdettuna ja murskattuna
50 g curryjauhetta (lisää tarvittaessa)
30 g kaneli-chilijauhetta
150 g sokeria
6000 g kookosmaitoa
4500 g tomaattimurskaa
15 kpl limen lehtiä
5 kpl limen kuori ja mehu
21 rkl kalakastiketta
24,5 rkl osterikastiketta
200 g Kanafondi 2 L
(vettä)
12000 g Broilerin paistipala kypsä (Suomi) 2 kg, liemineen
TARVITTAESSA LISÄÄ KAIKKIA EM. MAUSTEITA!

Ruokavalio

Laktoositon, Gluteeniton

Valmistusohje

  1. Kuullota juurekset ja mausteet voissa.  Lisää sokeri.
  2. Lisää kookosmaito, tomaattimurska, limen lehti ja kuori. Keitä n 15 minuuttia.
  3. Mausta limen mehulla, kalakastikkeella, osterikastikkeella ja fondilla. Keitä n 5 min. Poista sitruunaruohon palat.
  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makuja. Voit lisätä myös voita.
  5. Lisää paistipalat valmiiseen kastikkeeseen. Voit halutessasi esikuumentaa paistipalat höyrypaistolla.
  6. Tarjoa lisänä jasminriisiä ja sweet chili- kastiketta.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: