Punajuuriterrine ja linssisalaatti

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

1100 g Punajuurisäilyke, kuutio
7 rkl Maito kevyt
3,5 rkl Viinietikka, punainen
500 g Kerma, vispi 38% vähälaktoosinen
100 g Ohratärkkelys
300 g Kananmuna
5 g Suola
15 g Sokeri, hieno
7 g Pippuri, musta, rouhittu
5 g Pippuri, valko jauhettu
1000 g Punajuurisäilyke, kuutio
500 g Linssi, vihreä
500 g Sipuli, puna kuutio tuore
150 g Sokeri, hieno
35 rkl Öljy, oliivi
2 g Pippuri, valko jauhettu
10 g Suola
0,7 rkl Viinietikka, punainen
0,35 rkl Viinietikka, omena
150 g Verso, vesikrassi
2 g Pippuri, musta, rouhittu

Valmistusohje

  1. Terrinemassa: Mittaa kattilaan punajuuret, kerma, maito ja punaviinietikka. Hauduta kypsäksi välillä sekoittaen. Soseuta kypsennetty massa tasaiseksi tehosekoittimessa tai kattilassa sauvasekoittimella.
  2. Suurus: Sekoita ohrakas-jauhot kananmunat, suola, sokeri ja pippurit keskenään tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita suurus tasaisesti koko ajan sekoittaen terrinemassaan.
  3. Jaa massa kelmulla vuorattuihin puolipyöreisiin vuokiin ja kypsennä vesihauteessa 120 - 130 asteessa n.30-35 min. Jäähdytä nopeasti.
  4. Reseptistä tulee terrineä n. 3 vuokaa / à 15 annosta.
  5. Linssisalaatti Kuumenna kattilassa punasipuli, sokeri ja etikat. Kiehauta ja hauduta hetki jotta sipuli kypsyy. Mausta.
  6. Lisää linssit ja punajuurikuutiot. Sekoita varovasti. Tarkista maku.
  7. Sekoita leikattu vesikrassi salaattiin juuri ennen tarjoilua. Vesikrassi antaa salaatille tuoreutta sekä kuohkeuttaa ja rapeuttaa rakennetta. Krassin määrää voit säädellä tarpeen mukaan.

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: