Saarioinen Oy

Punajuuriterrine ja linssisalaatti

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

  • 1100 g Punajuurisäilyke, kuutio
  • 7 rkl Maito kevyt
  • 3,5 rkl Viinietikka, punainen
  • 500 g Kerma, vispi 38% vähälaktoosinen
  • 100 g Ohratärkkelys
  • 300 g Kananmuna
  • 5 g Suola
  • 15 g Sokeri, hieno
  • 7 g Pippuri, musta, rouhittu
  • 5 g Pippuri, valko jauhettu
  • 1000 g Punajuurisäilyke, kuutio
  • 500 g Linssi, vihreä
  • 500 g Sipuli, puna kuutio tuore
  • 150 g Sokeri, hieno
  • 35 rkl Öljy, oliivi
  • 2 g Pippuri, valko jauhettu
  • 10 g Suola
  • 0,7 rkl Viinietikka, punainen
  • 0,35 rkl Viinietikka, omena
  • 150 g Verso, vesikrassi
  • 2 g Pippuri, musta, rouhittu

Valmistusohje

  1. Terrinemassa: Mittaa kattilaan punajuuret, kerma, maito ja punaviinietikka. Hauduta kypsäksi välillä sekoittaen. Soseuta kypsennetty massa tasaiseksi tehosekoittimessa tai kattilassa sauvasekoittimella.
  2. Suurus: Sekoita ohrakas-jauhot kananmunat, suola, sokeri ja pippurit keskenään tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita suurus tasaisesti koko ajan sekoittaen terrinemassaan.
  3. Jaa massa kelmulla vuorattuihin puolipyöreisiin vuokiin ja kypsennä vesihauteessa 120 - 130 asteessa n.30-35 min. Jäähdytä nopeasti.
  4. Reseptistä tulee terrineä n. 3 vuokaa / à 15 annosta.
  5. Linssisalaatti Kuumenna kattilassa punasipuli, sokeri ja etikat. Kiehauta ja hauduta hetki jotta sipuli kypsyy. Mausta.
  6. Lisää linssit ja punajuurikuutiot. Sekoita varovasti. Tarkista maku.
  7. Sekoita leikattu vesikrassi salaattiin juuri ennen tarjoilua. Vesikrassi antaa salaatille tuoreutta sekä kuohkeuttaa ja rapeuttaa rakennetta. Krassin määrää voit säädellä tarpeen mukaan.

Muut reseptivinkit