Saarioinen Oy

Puosunpata kalkkunasta

  • G
  • KM
  • L
  • M

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

  • 5000 g Uunipaahdettu kalkkunalastu kypsä pakaste 4 kg
  • 2000 g sipuliviipale, pakaste
  • 17,5 rkl rypsiöljy
  • 15000 g kypsä perunaviipale
  • 2500 g omenakuutio, pakaste
  • 60 g suola
  • 10 g mustapippurirouhe
  • 105 rkl omenamehu
  • 10,5 rkl omenaviinietikka
  • 420 rkl vähäsuolainen kanaliemi
  • 50 g persilja hienonnettuna

Valmistusohje

Mittaa kalkkunalastut, sipuliviipaleet ja rypsiöljy 1/1-65 gn-vuokaan. Paahda 180°C kiertoilmauunissa 8 minuuttia.

Sekoita mausteet, omenamehu, etikka ja kanaliemi keskenään.

Ota vuoka uunista ja lisää perunaviipaleet, jäiset omenakuutiot sekä liemi. Sekoita ja laita vuoka takaisin uuniin. Kuumenna 170°C yhdistelmäpaistolla noin 45 minuuttia.

Viimeistele ennen tarjoilua hienonnetulla persiljalla.

 

Raaka-aineita /  gn-vuoka

1,000 kg           Uunipaahdettu kalkkunalastu

0,400 kg           sipuliviipale

0,050 l              rypsiöljy

3,000 kg           perunaviipale

0,500 kg           omenakuutio

1,500 l              liemi

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit