Pyörykkägulassipata

Keskieurooppalaiseen versioon klassisesta pataruoasta kuuluvat perunat ja porkkanat. Pyörykät tuovat hauskaa vaihtelua, mutta lihaakin voi käyttää monipuolisesti.

  • G
  • KM
  • L

Valmistusohje

Aloita laittamalla vesi, tomaattimurska ja pikkusipulit pataan. Kuumenna ja hauduta, kunnes sipulit ovat kypsiä. Lisää Keittojuuri ja paprikasuikaleet. Mausta valkosipulilla, paprikajauheella ja kuminalla. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Levitä jäiset pyörykät 1/1-65 gn-vuokiin ja kuumenna yhdistelmäpaistolla 140 °C noin 20 minuuttia, tai kunnes sisälämpötila saavuttaa 70 astetta. Lisää pyöryköiden päälle kastiketta ja sekoita kevyesti. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja tarjoile smetanan kanssa.