Ramen keitto
Ramen on noussut trendikkääksi keittovaihtoehdoksi. Tässä helppo ja nopeasti valmistettava resepti. Voit käyttää halutessasi myös valmista ramen-lientä.
- L
- M
Laktoositon , Maitoproteiiniton ,
Annoslaskuri
Annosmäärä (hlö) | |
Annoskoko (g) | |
Reseptin saanto (kg) |
Ainekset
Liemi:
- 5 g inkivääri
- 3 g valkosipuli
- 25 g keltasipuli
- 20 g siitakesieni
- 30 g Ylikypsä kassler (Suomi) n. 2,2 kg
- 17,5 rkl lihaliemi
- 1 tl soijakastike
- 1 tl riisiviinietikka
Lisäksi:
- 60 g keitetty riisinuudeli
- 55 g Ylikypsä kassler (Suomi) n. 2,2 kg
- 30 g kananmuna keitettynä ja puolitettuna
- 20 g siitakesieni paistettuna
- 15 g retiisi viipaloituna
- 10 g kevätsipuli ohuina renkaina
- norilevä
- paksoi
- seesamiöljy
- punainen chili viipaleina
Valmistusohje
Pilko inkivääri, sipulit, siitakesienet ja kassler pienehköiksi paloiksi. Kuullota kattilassa tilkassa öljyä. Lisää lihaliemi ja kiehauta. Hauduta ja anna maustua noin 15 minuuttia ja siivilöi sitten liemi. Mausta lopuksi soijalla ja riisiviinietikalla.
Leikkaa kasslerista ohuita viipaleita ja paahda ne pinnalta rapeiksi. Asettele annoskulhon pohjalle ensin keitetty nuudeli ja sen päälle kasslerviipaleet, kananmuna, siitakesieni, retiisi ja kevätsipuli. Kaada kuuma liemi päälle ja viimeistele annos norilevän palalla, chilillä, paksoilla ja seesamiöljyllä.