Saarioinen Oy

Rukiiset silakkamurekepihvit, voivinegretti ja paahdetut kasvikset

  • L

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

Voivinegretti

  • 1000 g voi, laktoositon
  • 4,2 rkl valkoviinietikka
  • 3,5 rkl sitruunamehu
  • suola
  • hienonnettu ruohosipuli

Paahdetut kasvikset

  • 3000 g parsakaali
  • 1500 g ruusukaali
  • suola
  • rypsiöljy

Valmistusohje

Laita paloiteltu voi kattilaan ja kuumenna 160 asteiseksi. Siivilöi harsoliinan läpi ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Poraa sauvasekoittimella joukkoon valkoviinietikka ja sitruunamehu. Mausta kevyesti suolalla ja lisää halutessasi hienonnettua ruohosipulia.

Ryöppää parsakaalin kukinnot ja puolitetut ruusukaalit suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolellisesti, siirrä gn-vuokaan ja pyöräytä joukkoon tilkka rypsiöljyä. Paahda 230 °C kiertoilmauunissa kunnes ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä pintaan.

Levitä jäiset silakkamurekepihvit voideltuihin 1/1-65 gn-vuokiin. Kuumenna 250 °C kiertoilmauunissa noin 13 minuuttia tai kunnes sisälämpötila nousee vähintään 75 asteeseen.

Tarjoa lisäksi esim. perunapyreetä ja viimeistele ruohosipulilla ja sitruunalla.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit