Suklaa-mallaskakkua ja sitruksia
Tämä herkullinen kakku syntyy ilman kananmunia, koska mämmi sitoo ja mehevöittää taikinan. Lisäksi kakku maistuu vastustamattoman hyvältä.
- KM
- L
- LO
Kananmunaton , Laktoositon , Kasvis (lakto-ovo) ,
Annoslaskuri
Annosmäärä (hlö) | |
Annoskoko (g) | |
Reseptin saanto (kg) |
Ainekset
- 500 g Mämmi 700 g
- 400 g laktoositon voi
- 400 g tumma suklaa 70 %
- 300 g sokeria
- 320 g vehnäjauhoja
- 10 g leivinjauhetta
- 6 g suolaa
Valmistusohje
Voitele 1/1-65 gn-vuoka ja aseta pohjalle leivinpaperi ja esilämmitä uuni 180 asteeseen.
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa mämmi ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaa-voisula mämmivaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat aineet seokseen.
Levitä taikina vuokaan ja paista 12-15 minuuttia. Jäähdytä liinan alla ja leikkaa annospaloiksi. 1/1 gn-vuoasta tulee 32 palaa.
Tarjoa viipaloitujen sitrusten kuten appelsiinin tai kumkvatin sekä kermavaahdon kera.