Saarioinen Oy

Suklaa-mallaskakkua ja sitruksia

Tämä herkullinen kakku syntyy ilman kananmunia, koska mämmi sitoo ja mehevöittää taikinan. Lisäksi kakku maistuu vastustamattoman hyvältä.

  • KM
  • L
  • LO

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

  • 500 g Mämmi 700 g
  • 400 g laktoositon voi
  • 400 g tumma suklaa 70 %
  • 300 g sokeria
  • 320 g vehnäjauhoja
  • 10 g leivinjauhetta
  • 6 g suolaa

Valmistusohje

Voitele 1/1-65 gn-vuoka ja aseta pohjalle leivinpaperi ja esilämmitä uuni 180 asteeseen.

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa mämmi ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaa-voisula mämmivaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat aineet seokseen.

Levitä taikina vuokaan ja paista 12-15 minuuttia. Jäähdytä liinan alla ja leikkaa annospaloiksi. 1/1 gn-vuoasta tulee 32 palaa.

Tarjoa viipaloitujen sitrusten kuten appelsiinin tai kumkvatin sekä kermavaahdon kera.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit