Tomaattinen kalapyörykkävuoka
Maukas kalapyörykkävuoka syntyy vaivattomasti ja on helppo tarjoilla yhdessä vuoassa. Maistuu varmasti kaikille kohderyhmästä riippumatta kastikkeen maustetasoa säätämällä.
- G
- L
Gluteeniton , Laktoositon ,
Annoslaskuri
Annosmäärä (hlö) | |
Annoskoko (g) | |
Reseptin saanto (kg) |
Ainekset
- 5600 g Kalapyörykkä 16 g esikypsennetty pakaste 4,5 kg
- 240 g juustoraaste
- tuore rosmariini
- sitruuna
Kastike
- 3500 g tomaattimurska
- 450 g maustamaton jogurtti, laktoositon
- 5,6 rkl sitruunamehu
- 5 g kuivattu rosmariini
- 2 g juustokumina
- 3 g suola
- 1 g mustapippurirouhe
Valmistusohje
Mittaa kastikkeen ainekset jogurttia lukuunottamatta kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia ja ota sitten kattila pois liedeltä. Lisää jogurtti ja tarkista maku.
Levitä kohmeiset kalapyörykät 1/1-65 gn-vuokaan yhteen kerrokseen. Kuumenna 180 °C kiertoilmauunissa noin 15 minuuttia. Lisää kastike vuokaan tasaisesti pyöryköiden päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle ja jatka kuumennusta vielä 15 minuuttia. Viimeistele tuoreella rosmariinilla ja sitruunalohkoilla.