Saarioinen Oy

Uunipaahdettua kalkkunaa ja mustaherukkachutney

Herkullisen marjaisa chutney kalkkunan lisukkeeksi syntyy käden käänteessä lisäämällä mausteinen liemi valmiiseen hilloon.

  • G
  • KM
  • L
  • M

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

Chutney

  • 24,5 rkl punaviini
  • 5 g chili hienonnettuna
  • 10 g inkivääri raastettuna
  • 70 g sipuli hienonnettuna
  • 5 g tuore rosmariini hienonnettuna
  • 3 g tähtianis
  • 6 g kanelitanko
  • 700 g Mustaherukkahillo 6 kg

Valmistusohje

Mittaa punaviini, sipuli ja mausteet kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes jäljellä on noin puolet alkuperäisestä. Jäähdytä. Sekoita punaviini-mausteseos mustaherukkahillon kanssa. Rakennetta voi tarvittaessa vielä ohentaa esimerkiksi appelsiinimehulla.  

Murea ja maukas joulun ajan kausituote Uunipaahdettu kalkkunanfilee kannattaa sulattaa kylmässä ajan kanssa (2-3 vrk), jotta rakenne olisi parhaimmillaan tarjoiluhetkellä.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit