Uunipaahdettua kalkkunaa ja mustaherukkachutney
Herkullisen marjaisa chutney kalkkunan lisukkeeksi syntyy käden käänteessä lisäämällä mausteinen liemi valmiiseen hilloon.
- G
- KM
- L
- M
Gluteeniton , Kananmunaton , Laktoositon , Maitoproteiiniton ,
Annoslaskuri
Annosmäärä (hlö) | |
Annoskoko (g) | |
Reseptin saanto (kg) |
Ainekset
Chutney
- 24,5 rkl punaviini
- 5 g chili hienonnettuna
- 10 g inkivääri raastettuna
- 70 g sipuli hienonnettuna
- 5 g tuore rosmariini hienonnettuna
- 3 g tähtianis
- 6 g kanelitanko
- 700 g Mustaherukkahillo 6 kg
Valmistusohje
Mittaa punaviini, sipuli ja mausteet kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes jäljellä on noin puolet alkuperäisestä. Jäähdytä. Sekoita punaviini-mausteseos mustaherukkahillon kanssa. Rakennetta voi tarvittaessa vielä ohentaa esimerkiksi appelsiinimehulla.
Murea ja maukas joulun ajan kausituote Uunipaahdettu kalkkunanfilee kannattaa sulattaa kylmässä ajan kanssa (2-3 vrk), jotta rakenne olisi parhaimmillaan tarjoiluhetkellä.