Välimerelliset kasvispihvit

  • G
  • L
  • LO
  • M

Valmistusohje

Suolaa munakoiso- ja tomaattiviipaleet kevyesti reikäpakissa. Anna maustua ja ylimääräisen nesteen valua pois vähintään puolen tunnin ajan.

Leikkaa sulatetut mureketangot kahdeksaan osaan eli noin 125 gramman viipaleiksi. Viipaleita voi halutessaan muotoilla kasvispihveiksi, mutta se ei ole välttämätöntä. Laita pihvit voideltuihin 1/1-65 gn-vuokiin vierekkäin. Lisää jokaiselle pihville ensin munakoisoviipale, sitten basilikan lehti ja lopuksi tomaattiviipale. Viimeistele oliiviöljyllä ja paista 180 °C kiertoilmassa, kunnes pihvien sisälämpötila saavuttaa 75 astetta. Esillelaitettaessa koristele vielä tuoreilla basilikan lehdillä ja oliiviöljyllä.  

Tarjoile tsatsikin kera.

VINKKI! Helpon tsatsikin valmistat nopeasti Saarioisen kurkkuraastesalaatista ja kreikkalaisesta jogurtista.