Saarioinen Oy

Vehreät lettuset kukkakaali-couscousilla – Syö värejä!

Syö värejä! -reseptit on kehitetty yhteistyössä TAMK:n restonomi-opiskelijoiden kanssa. Tavoitteena on hauskojen ruokalajien avulla helpottaa kasvisruokien tarjoamista koululaisille – teemaviikkomaisesti tai kiertävillä ruokalistoilla.

  • L
  • LO

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Ainekset

Letut

Kukkakaali-couscous

  • 1500 g Couscoussalaatti 1,5 kg
  • 1350 g kukkakaali pienenä rouheena
  • 500 g sipulikuutio, pakaste
  • 10 g persilja hienonnettuna

Ruohosipuli-kastike

  • 400 g Vegemajoneesi 1,8 kg
  • 600 g laktoositon kermaviili
  • 30 g ruohosipuli hienonnettuna
  • 30 g sinappi
  • 80 g sitruunamehu
  • 40 g hunaja
  • 6 g suola

Valmistusohje

Sulata Kasvis-härkäpapumurekemassa. Murenna massa maidon sekaan yleiskoneen kulhoon. Sekoita voimakkaasti hetken aikaa, kunnes massa on tasaisesti sekaisin maidon kanssa. Lisää jauhot, kananmunat ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota vähintään 30 minuuttia. Paista letut pannulla tai uunissa 175 °C ohukaispelleillä.

Hienonna kukkakaalin kukinnot kutterissa riisin kokoa muistuttavaksi rouheeksi. Sekoita keskenään kukkakaali, Couscoussalaatti ja sipulikuutiot. Kuumenna pannulla tilkassa rypsiöljyä kunnes kukkakaali on hieman pehmennyt tai uunissa höyrypaistolla 160 °C noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna makujen tasaantua jääkaapissa noin 15 minuuttia. Tarkista maku.

Tarjoa lisäksi uunissa paahdettuja vihanneksia ja juureksia.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit