Vekkulipasta kasvispyöryköillä – Syö värejä!
Syö värejä! -reseptit on kehitetty yhteistyössä TAMK:n restonomi-opiskelijoiden kanssa. Tavoitteena on hauskojen ruokalajien avulla helpottaa kasvisruokien tarjoamista koululaisille – teemaviikkomaisesti tai kiertävillä ruokalistoilla.
- L
- LO
- M
-
Laktoositon , Kasvis (lakto-ovo) , Maitoproteiiniton , Vegaani ,
Annoslaskuri
Annosmäärä (hlö) | |
Annoskoko (g) | |
Reseptin saanto (kg) |
Ainekset
- 1200 g Juures-voipapupyörykkä 20 g kypsä pakaste 4,5 kg
- 900 g kesäkurpitsa paksuina suikaleina
- 1800 g pasta
Tomaatti-linssikastike
- 3,5 rkl rypsiöljy
- 140 g sipulikuutio
- 40 g valkosipulimurska
- 100 g porkkana kuutioina
- 120 g palsternakka kuutioina
- 5 g maustepippuri
- 3 g laakerinlehti
- 3,5 rkl valkoviinietikka
- 1500 g paseerattu tomaatti
- 50 g kasvisliemijauhe
- 42 rkl vesi
- 12 g suola
- 800 g punainen linssi (kypsä)
Valmistusohje
Valmista kastike. Freesaa padassa kasviksia, maustepippureita ja laakerinlehtiä. Lisää etikka ja jatka freesausta kunnes neste on haihtunut. Lisää paseerattu tomaatti, kasvisliemijauhe ja vesi. Keitä kastiketta matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja siivilöi kastike. Lisää huuhdellut kypsät linssit joukkoon ja kiehauta.
Kuumenna Juures-voipapupyörykät jäisinä 165°C kiertoilmauunissa noin 25 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on vähintään 70 °C.
Keitä pasta lähes kypsäksi. Ennen valutusta lisää joukkoon kesäkurpitsasuikaleet ja anna seistä minuutin verran. Valuta kuivaksi.
Kastikkeen voi sekoittaa valmiiksi pastan joukkoon tai tarjoilla kaikki annoksen komponentit erikseen. Viimeistele tuoreella basilikalla ennen esillelaittoa.