Ylikypsä häränrinta, savoijinkaali-pekonimuhennos

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

1000 g Savupekoni, limiviipale 17-22 g 1,5 kg
16500 g Ylikypsä häränrinta, pala, kypsä n. 2 kg
1000 g Sipuli
10000 g Kaali, savoijin
200 g Valkosipulinkynsi, kuorittu, pakaste
5 g Pippuri, musta, rouhittu
500 g Smetana, vähälaktoosinen
500 g Häränrinnan liemi
2000 g Voi, normaalisuolainen
100 g Piparjuuri, tahna
10 g Sitruunamehu 5 L
Suola

Valmistusohje

  1. Paloittele Ylikypsä häränrinta sopiviksi, noin 100 gramman annospaloiksi. Kuumenna höyrytoiminnolla pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuutioi pekoni ja sipuli. Suikaloi savoijinkaali. Ruskista pekoni ja sipuli rapeaksi kattilan pohjalla. Lisää savoijinkaali ja kokonaiset valkosipulin kynnet ja freesaa. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Lisää smetana ja häränrinnan lientä pakkauksesta. Hauduta n. 10 minuuttia. Tarkista maku.
  3. Sekoita pehmennettyyn voihin piparjuuritahna, Sitruunamehu ja suola. Muotoile leivinpaperin sisään pitkä tanko. Laita tanko hetkeksi pakastimeen ja leikkaa tarjolle laitettaessa siitä kiekkoja ja aseta kuumennetun Häränrinnan palan päälle.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: