Ylikypsää häränrintaa ja mustapippurikastiketta
Aavistuksen verran orientalhenkinen mustapippurikastike on oiva pari mureaksi haudutetulle häränrinnalle.
- G
- KM
- L
- M
Gluteeniton , Kananmunaton , Laktoositon , Maitoproteiiniton ,
Annoslaskuri
Annosmäärä (hlö) | |
Annoskoko (g) | |
Reseptin saanto (kg) |
Ainekset
- 4200 g Ylikypsä häränrinta, pala, kypsä (Suomi) n. 1,6 kg (käyttöpaino ilman nestettä)
Kastike
- 59,5 rkl demi glace -kastike
- 28 rkl osterikastike
- 30 g ruokokidesokeri
- 5,6 rkl limemehu
- 12 g mustapippurirouhe
- 8 g valkosipulimurska
Viimeistelyyn
- kokonainen mustapippuri
- kevätsipuli ohuina renkaina
Valmistusohje
Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Siivilöi kastike.
Kuumenna häränrintoja 80 °C höyryssä pakkauksissaan 20 minuutin ajan. Ota lihat pakkauksista ja levitä kastike lihan pinnoille. Glaseeraa nopeasti kuumassa uunissa.
Leikkaa häränrinta viipaleiksi ja viimeistele kokonaisilla mustapippureilla ja kevätsipulirenkailla.