Yllätyksien lasagne – Syö värejä!

Syö värejä! -reseptit on kehitetty yhteistyössä TAMK:n restonomi-opiskelijoiden kanssa. Tavoitteena on hauskojen ruokalajien avulla helpottaa kasvisruokien tarjoamista koululaisille – teemaviikkomaisesti tai kiertävillä ruokalistoilla.

  • L
  • LO

Valmistusohje

Valmista tomaattikastike. Freesaa sipulia, valkosipulia ja porkkanaraastetta öljyssä hetken aikaa. Lisää etikka ja tomaattimurska. Lisää mausteet ja keitä hetken aikaa. Tarkista maku. Lisää lopuksi kastikkeeseen Vegekebakot pieninä paloina. Voit murustella kebakot käsin tai pyöräyttää ne nopeasti vaikkapa kutterissa.

Valmista bechamelkastike. Sulata voi tai margariini kattilassa tai padassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Älä anna ruskistua. Lisää maidosta kolmannes, sekoita tasaiseksi ja kiehauta. Lisää toinen kolmannes, sekoita tasaiseksi ja kiehauta. Lisää loput maidosta ja kiehauta. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarkista maku.

Kokoa lasagne voideltuihin 1/1-65 GN-vuokiin. Levitä pohjalle tomaattikastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Seuraaviin kerroksiin tomaattikastiketta, munakoisoviipaleita, bechamelkastiketta ja lasagnelevyjä. Toista kerrokset näin, kunnes vuoka täyttyy. Lisää viimeisten lasagnelevyjen päälle vielä bechamelia, tomaattiviipaleet ja juustoraaste. Kypsennä yhdistelmäpaistolla 150 °C 30 % höyryllä noin 40 minuuttia.  Anna vetäytyä lämpökaapissa ennen tarjoilua. Viimeistele halutessasi tuoreilla basilikan lehdillä.

Reseptin tuotteet