Reseptiikkaa kesän juhliin

Metsäsienihyytelö ja belugalinssit

0,500 kg Hieno metsäsienisalaatti (3532, 4547)
1,200 kpl liivatelehti, kokonainen
0,005 kg kirveli, tuore, hienonnettu

- liota kylmässä vedessä liivatteet.
- purista liivatteista vesi pois.
- lisää liivate 1/3 osaan kuumennettua sienisalaattia
- sekoita mukaan hienonnettu kirveli
- yhdistä nämä kylmään sienisalaattiin - kaada sienisalaatti tuorekelmulla vuorattuun vuokaan
- jäähdytä kylmiössä yön yli
- kumoa tarjoiluvadille ja tarjoa keitettyjen, oliiviöljyllä maustettujen belugalinssien kanssa

 

Marinoidut Chorizopyörykät seesam

0,480 kg Chorizo-pyörykkä (3153)
0,050 kg Barbecue-kastiketta (2352)
0,020 g seesaminsiemen, paahdettu
0,010 kg ruohosipuli, leikattu

- kuumenna Chorizo-pyörykät uunissa 6 minuuttia + 150 c.
- lisää Barbecue-kastike ja sekoita hyvin
- anna maustua yön yli
- lisää joukkoon paahdettu seesaminsiemen ja leikattu ruohosipuli

 

 

Barbeque glaseerattu kassler

n. 2,2 kg Ylikypsä kassler, (7478)
0,500 kg Memphis Smoky BBQ -kastike, (1562,2364)
0,050 kg limen mehu
0,020 kg ruokosokeria
0,005 kg punainen chili, pala

 

- leikkaa kassler kuutioiksi
- lisää kattilaan bbq-kastike, sokeri, limen mehu ja chili
- keitä kastiketta kokoon 15 min
- pyöritä kasslerkuutiot kastikkeessa niin, että kastiketta tarttuu jokaiselle pinnalle
- kuumenna kasslerkuutiot uunissa + 210 c, kunnes sisälämpötila on + 70 astetta


Jaa sivun sisältö: