Syksyn juhlapöytien täydentäjä

Waldorfinsalaatti on New Yorkin Waldorf-hotellissa vuonna 1896 kehitetty salaatti, joka sisältää tyypillisesti omenaa, lehtiselleriä tai juuriselleriä sekä saksanpähkinää majoneesista, ranskankermasta tai jogurtista valmistetussa kastikkeessa.


Suomen Huittisissa tämä suosikkisalaatti on päivitetty vuoteen 2017 ja valmistettu ilman allergisoivaa pähkinää. Pähkinän voi halutessaan ripotella salaattiin ennen tarjoilua. Salaatin maukasta majoneesikastiketta on pehmennetty laktoosittomalla kuohukermalla.


Saksanpähkinöiden sijasta salaattiin sopivat mainiosti myös hieman makeammat pekaanipähkinät. Salaattiin voidaan lisätä myös ruokaisampia aineksia kuten kanaa, kalkkunaa sekä viinirypäleitä tai rusinoita.


Jaa sivun sisältö: