Ammattilaisten ruoka maistuu

Alkuvuosi 2023 on vihdoin tuonut asiakkaat runsaslukuisesti ravintoloiden pöytään. Syksyllä paluu arkeen toi monet työntekijät takaisin työpaikoille ja ravintoloiden lounaspöytiin. Paluu arkeen oli kuitenkin kaksijakoinen. Etätyö jäi osaksi työnteon kulttuuria, jolloin työpäivien lounasasiakkaita saattoi olla selvästi aiempaa vähemmän esimerkiksi perjantaisin. Viimeistään nyt keväällä olemme huomanneet vastavuoroisesti, että läsnäolopäivinä työpaikkojen lounas maistuu yhä useammalle. Työpaikkalounas on arjen luksusta.

Samaan aikaan julkisen sektorin tarjoamat ruoat ovat saaneet kasvavaa huomiota: budjetit eivät ole pysyneet kaikkialla nousevien kustannusten mukana. Yhteiskunnan haastava tilanne kustannusjahteineen ei helpota ruoan ammattilaisia julkisen puolen asiakkaiden ruokapalveluissa. Tiukat ajat kuitenkin korostavat suomalaisen julkisen ruokapalvelun erinomaisuutta ja merkitystä monille. Terveellinen ruoka nähdään yhtenä hyvinvoinnin tärkeänä tekijänä. Yhtälö ei ole helppo, mutta tehtävä on nykypäivänä tunnustetusti yhä tärkeämpi.

Saarioisilla olemme ilolla panneet merkille ammattikeittiöiden kasvavan tahdin. Asiakkaidemme työvoimapula on kuitenkin yksi suurimpia haasteita raaka-aineiden ja muiden kustannuspaineiden ohessa. Tätä haastetta haluamme osaltamme helpottaa. Käyttövalmis ruoka ja valmiit ruoan osat vapauttavat käsipareja sinne, missä ruoka huolehditaan tarjolle ja asiakkaiden lautasille. Samalla voidaan palvella yhä pienempiä ryhmiä asiakkaita, kun ruoan valmistuksen saadaan apua ja helppoutta.

Olemme kääntäneet katsetta jo tulevaan ja ahkeroineet uusien ruokaratkaisujen parissa. Jollemme vielä ennen kesää ennätä tavata, niin viimeistään heti syksyn alussa kerromme mielellään, mitä olemme tuoneet ja tuomassa lautaselle. Kaikki nämä on kehitetty yhdessä teidän, asiakkaiden kanssa. Myös seuraavia askeleita varten tarvitsemme teitä – lupauksemme on kehittää kaikki yhdessä asiakkaiden kanssa.

Eriomaista loppukevättä ja kesän odotusta

Pekka Markkula
Asiakasjohtaja
Saarioinen Food Service