Paikallisuus, palvelualttius ja yrittäjähenkisyys leimaavat lounaissuomalaista Patu-tukkuri Kimmon Vihannes Oy:tä. Asiakkaat halutaan palvella viimeisen päälle – kaikissa tilanteissa.
Niin Kimmon Vihanneksen kuin Saarioistenkin historiassa voidaan nähdä tiettyä yhteneväisyyttä: aina on uskallettu kokeilla uutta, rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Maatilojen viljely- ja kasvatustoiminnan rinnalla on ollut mahdollista kokeilla rajojaan ja siitä onkin syntynyt paljon uutta.
Kimmon Vihannes toimii pääsääntöisesti HoReCa-asiakkaiden täyden palvelun tukkuliikkeenä. Tavoitteena on etsiä asiakkaille kokonaisvaltaisia ratkaisuja asiakkaan toiminnan kannattavuus kärjessä.
- Olin 18-vuotias, kun velipojan kanssa lähdettiin tätä työtä tekemään, kertoo Kimmon Vihanneksen toimitusjohtaja Kimmo Kunnia, joka myös vastaa yrityksen tuoretavaraostoista ja hoitaa markkinointitoimenpiteet yhteistyökumppanien kanssa.
Maatalous ja maanviljelyyn liittyvät toiminta-arvot ovat edelleen Kunnian sydäntä lähellä.
- Olemme hyvien kulkuyhteyksien varrella, keskellä kaunista maaseutua eli Salon Kuusjoella, Lounais-Suomessa. Vanhempani hankkivat aikanaan tilalle kuorimakoneet ajatuksena jatkojalostaa tilan tuotteet suoraan asiakkaille. Asiakkaat kuitenkin esittivät niin paljon toiveita muistakin tuotteista, että meistä kasvoi melko nopeasti tällainen sekatavaratukkuliike, Kunnia valottaa historiaa.
- Tällä hetkellä tyypillisimpiä asiakkaitamme ovat lounasravintolat ja pitopalveluyritykset. Kesällä palvelemme erityisesti saariston alueella toimivia ravintoloita ja tapahtumayrittäjiä. Ymmärrämme asiakkaidemme erityistarpeet ja autamme parhaiten asiakkaita, jotka arvostavat hyvää palvelua.
Kimmon Vihannes palvelee henkilökohtaisella tasolla ja pyrkii ketterään tapaan toimia. Kunnia toteaa, että asiakkaalla pitäisi olla matala kynnys ottaa yhteyttä ja saada palvelua heiltä. Tällainen toimintatapa vaatii laadukkaat, luotettavat ja joustavat tavarantoimittajat.
- Tavarantoimittajan arvot ovat meille perheyrityksenä myös tärkeitä. Toivomme tietenkin, että tavarantoimittaja toimii, kuten me itsekin.
Kunnia antaa esimerkin, että Saarioisilla on aina ollut kasvot, tässä tapauksessa asiakaspäällikkö Petri Tamminen, jonka kanssa on voinut koska tahansa hoitaa asiat.
- On ensiarvoisen tärkeää saada yhteyshenkilö kiinni. Saarioinen on muutenkin ollut ihan ensimmäisiä yhteistyökumppaneita. Kummallakin on aina ollut halua onnistua ja 30 vuoden jälkeenkin istumme tässä rinnakkain ja voimme edelleen hymyillä, Kunnia nauraa.
Kimmon Vihanneksen toimintaperiaate on, että kaikkea ei välttämättä ole varastossa, mutta valikoimiin otetaan tuotteita asiakkaan tarpeet huomioiden. Valikoimiin on otettu esimerkiksi Saarioisten salaatteja, kastikkeita, lihapyöryköitä, pihvejä ja muita lounaan pääruokakomponentteja.
- Hyvien yhteistyökumppanien kanssa olemme onnistuneet asiakkaiden kanssa. Lounasratkaisuiksi on löytynyt hinta-laatusuhteeltaan järkeviä ja herkullisia vaihtoehtoja, Kunnia kiittelee.
Kuvassa Kimmo Kunnia (vas.) ja Petri Tamminen.