Bussilastillinen yllätysasiakkaita palvellaan tasaisen laadukkaasti

Forssan Autokeidas on kesämatkailijan luottopysäkki. Laadukasta ja maukasta kotiruokaa on ravintolassa tarjolla joka päivä. Lisäksi myymälä palvelee vuorokauden ympäri monipuolisella valikoimallaan.

- Meillä on ravintolan lisäksi täällä Hesburger ja päivittäistavarakauppatoimintaa, vaikkakin toiminta nivoutuu ravintolan ympärille, kertoo Autokeitaan toimitusjohtaja Niko Järvi.

Autokeitaan päätuote on tarjota herkullinen ja maistuva lounas, lisäksi sen ympärillä pyöritetään á la carte -ravintolaa ja kahvilatoimintaa. Kesäaikana Autokeidas onkin varsin merkittävä työllistäjä sekä Forssassa että Iissä noin sadan hengen henkilöstöllään.

Forssan toimipiste on aina auki ja asiakkaita voi tulla mihin aikaan tahansa. Järvi naurahtaakin, että heillä ei tarvita lukkoja ovissa. Kesäsesongin ulkopuolella asiakaskunta on melko miesvoittoista. Kesämatkailijoissa painottuvat muun muassa eläkeläiset.

- Tuote on tärkein. Sen pitää olla laadultaan ja maultaan sellainen, että asiakas ostaa sen ja tulee mielellään uudelleenkin. Toinen tärkeä asia on siisti, viihtyisä miljöö, johon on helppo tulla. Kolmanneksi panostamme hyvään asiakaspalveluun, Järvi listaa.

Lihapyörykät vuodesta toiseen luottotuote

Autokeidas on käyttänyt valikoimassaan paljon muun muassa Saarioisten lihapyöryköitä, jotka toimivat heidän mukaansa erityisen hyvin lounaalla.

- Saarioisten lihapyörykät pitävät pintansa vuodesta toiseen. Niissä yhdistyy hyvä maku, laatu ja helppous. Meillä on se periaate, että valikoimaan otetaan niin laadukkaita tuotteita, joita tarjoaisimme vaikka ystävillemme, Järvi perustelee.

Saarioisten tuotevalikoimasta on löytynyt myös monia vaihtoehtoja, joita ravintolapäällikkö Jani Tamminen pystyy jatkojalostamaan keittiössä eri tavoin. Tammisen mielestä on ollut tärkeää ja antoisaa päästä mukaan tuotteen kehitysvaiheessa testaamaan, miten uutuus toimii toisaalta valmistettaessa ja toisaalta eri asiakkaille.

- Meille on erityisen tärkeää, että valittujen tuotteiden raaka-aineet ovat ensiluokkaisia, Tamminen sanoo.

- Periaatteemme on myös tarjota suomalaista ruokakulttuuria kunnioittavaa kotiruokaa, mutta toisaalta tuoda siihen jotain uutta. Suosimme valinnassa käsintehdyn näköisiä tuotteita, Järvi lisää.

Autokeitaalla on oltu tyytyväisiä Saarioisten toimitusvarmuuteen ja hyvään asiakaspalveluun. Pihaan voi kurvata bussilastillinen yllätysasiakkaita, jotka halutaan palvella alusta loppuun hyvin.

- Saarioisilta on aina heti soitettu ja tarjottu korvaavaa tuotetta mahdollisen puuttuvan tilalle. Ei ole keittiöllä tarvinnut ihmetellä nollaa näyttävien toimituslistojen kanssa, että mitä laittaisi tarjolle, kiittelee Tamminen.

Jos asiakkaalla ei ole aikaa jäädä syömään, hän voi napata itselleen välipalan tai aterian myymälän puolelta.

- Myymälästä löytyy pizzaa, salaattia, lounassalaatteja, annosaterioita ja kaikenlaista tosi laajasti, eri asiakastarpeisiin, kuvaa liikenneasemapäällikkö Henna Järvinen.

Vaikuttaa siltä, että nälkäisenä ei Autokeitaasta tarvitse pois lähteä.

Kuvassa Niko Järvi (vas.), Jani Tamminen, Henna Järvinen ja Petri Tamminen.