Hyvän mielen kouluruokapäivä Espoon Perkkaan koululla

Saarioinen ja Espoo Catering järjestivät yhdessä Hyvän mielen kouluruokapäivän Perkkaan yhtenäiskoululla perjantaina 28.4.2023. Päivän teemana oli ”Pyörykän syöjältä ei palkit lopu” ja tavoitteena, että oppilaat saavat iloisen lounashetken ja lataavat energiaa loppupäivään herkullisen ja maistuvan ruoan parissa. Perkkaan koululla on oppilaita yhteensä yli 600 aina esikoululaisista seitsemänteen luokkaan asti.

Lounaalla tarjottiin Saarioisten Broilerpyörykkää, Itämeren silakkapyörykkää ja Kaura-kasvispyörykkää pilkottujen vihannesten ja lohkoperunoiden kera. Päivän kohokohtana oli äänestys, jossa sai valita oman suosikkipyörykkänsä. Äänestys toteutettiin hauskojen värikoodien ja helmien kera, jolloin pienimmätkin ruokailijat osasivat valita oman suosikkinsa. Äänestykseen suhtauduttiin vakavasti ja äänen antamista harkittiin huolella. Kaikkiaan ääniä saatiin 439 kpl ja voittajaksi selviytyi Broilerpyörykkä 63 % äänisaalilla. Itämeren silakkapyörykkä sai 27 % ja Kaura-kasvispyörykkä 10 % äänistä. 

Erilaisten pyöryköiden maistaminen otettiin innostuneesti vastaan. ”Onpa hienoa, että meillä on tällainen maistelumenu tänään”, totesi yksi nuorista koululaisista. Palautteet koululaisilta olivatkin erittäin positiivisia ja suurin osa halusi innokkaasti maistaa kaikkia pyörykkäversioita ja analysoida, mikä niistä maistuu parhaalle. Iloisia kommentteja nousi myös Pyörykän syöjältä ei palkit lopu -somistusteemasta, johon sisältyivät pöydissä olevat ständit ruokahävikkikysymyksineen. Mikä pyöryköiden kaveriksi lautaselle -kysymykseen vastattiin peruna, pasta tai pilkotut kurkut ja vihannekset useamman koululaisen suusta.

Espoo Cateringin tuotekehittäjä Ville Kivinen iloitsee teemapäivästä: ”Meille on erityisen tärkeää, että lapset syövät riittävästi ja jaksavat koko päivän. Ideana oli saada koululaiset maistelemaan eri raaka-aineista tehtyjä pyöryköitä ja saamaan uusia makuelämyksiä. Yhteinen iloinen tapahtumapäivä oli kaikin puolin onnistunut ja koululaiset olivat todella tyytyväisiä.”

”Saarioinen on mukana suomalaisten arjessa joka päivä.  Siksi kehitämme tuotteitamme yhdessä asiakkaidemme kanssa. Tänään koululaisten maisteltavana oli asiakkaiden kanssa yhdessä kehitetty Kaura-kasvispyörykkä sekä Itämeren silakkapyörykkä. Kuuntelemme myös tarkalla korvalla näitä koululaisia ja heidän palautettaan. Kun tuotteen maku on hyvä, tulee lautanenkin syötyä tyhjäksi”, jatkaa avainasiakaspäällikkö Maininki Mettälä Saarioisilta.

Regina Ekroos, hankinta- ja kehityspäällikkö Espoo Cateringilta oli tyytyväinen tapahtumapäivään: ”Kiinnitin huomiota tapahtumassa oppilaiden runsaisiin annoskokokoihin, mikä kertoo siitä, että tarjoilut olivat mieleisiä. Itämeren silakkapyörykän menekki Perkkaan koululla vahvistaa edelleen silakasta valmistettujen tuotteiden suosiota. Olen mielissäni, että ammattikeittiöiden käyttöön on kehitetty lasten ja nuorten makumaailmaan sopivia kalatuotteita kotimaisesta silakasta. Sujuva yhteistyö Saarioisen kanssa helpotti meitä suuresti tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa.” 

”Kouluruokaan toivotaan enemmän makuja ja mausteita kuin aikaisemmin. Tapahtumassa tarjottiin kylmiä kastikkeita (siracha dippikastike & valkosipulikastike). Kylmät kastikkeet tekevät kouluissa nykyisin kauppansa perinteisiä lämpimiä lisäkekastikkeita paremmin. Esim. liha- ja kanapyöryköiden kera toivotaan mieluummin kylmä kastike kuin perinteinen lämmin ruskea- tai currykastike”, Ekroos jatkaa.

Espoo Catering järjestää kaksi kertaa vuodessa kouluruokatapahtuman jossakin tuotantokeittiökohteessa.

 

Kuvassa:

Nina Halonen, Katri Lyytikäinen, Ville Kivinen Espoo Cateringilta, Maininki Mettälä Saarioisilta, Peter Josefsson Espoo Catering Perkkaan koululta