Iloinen puheensorina ja naurun remahdukset kuuluvat heti, kun avaa asiakaskeittiömme oven. Olemme saaneet Ykköshankinnat vieraaksemme Sahalahteen ideoimaan uutta. Saarioisten kehityspäällikkö Tomi Schulzen johdolla Ykköshankintojen tuotekehitys tutustuu juuri ideointipäivän raaka-aineisiin. Odotuksena yhteisestä päivästä on kotiin viemisinä uusia ajatuksia tulevaan.
Ykköshankinnat on hankintarinki, joka pitää sisällään Antell-ravintolat, Pirkanmaan Kansanterveys Pikante ry:n ja Viikinkiravintola Harald-ketjun. Yhteistyö Saarioisten ja Ykköshankintojen välillä on alkanut monta kymmentä vuotta sitten - itse asiassa niin kauan sitten, ettei kukaan paikalla olijoista edes muista milloin.
Ideointipäivät ovat Ykköshankinnoille tärkeitä kohtaamisia niin yhteistyökumppanin, mutta myös oman tiimin osalta. Ykköshankinnoilla on keskenään syvä, pitkäaikainen ja hyvä yhteistyö, joka on muutakin kuin hankintayhteistyötä.
”Meille tämä on enemmän kuin taloudellinen yhteistyö. Kehitämme aidosti toimintaamme ja autamme kaveria. Tieto on meille kaikille yhteistä valuuttaa”, summaa Pirkanmaan Kansanterveys Pikante ry:n toiminnanjohtaja Liisa Siuvo yhdessä tekemisestä.
Pannut ja kattilat alkavat löytää paikkojaan ja maustekärryllä käy kuhina. Kymmeniä Saarioisten tuotteita on nostettu esille ja Ykköshankintojen sekä Saarioisten tuotekehityksen käsissä ideat pääsevät toteutukseen.
”Odotan päivältä, että löytäisimme sellaisia tuotteita, joita voimme käyttää moneen eri tarkoitukseen. Kumppanuuteen kuuluu mielestämme se, että saamme samalta toimittajalta laajasti erilaisia tuotevaihtoehtoja, jotka on suunniteltu sopivan rouheaksi ja kutsuvaksi meidän tarpeisiimme”, kertoo Ykköshankintojen ostojohtaja Meivi Pietarinen.
Ravintolan arjessa aika on kortilla ja erityisesti hankinnan päässä tutuksi tulevat kyllä tuotenimet, koodit ja kuvat, mutta miltä tuotteet sitten oikeasti näyttävät ja mitä kaikkea niistä voi saada aikaan? Tänään olemme ottamassa siitä selvää. Ideointipäivät ovat yhteistyömuotona tärkeä osa kumppanuutta, sillä silloin päästään todella konkretian äärelle.
”Näissä päivissä lähtee joskus mopo keulimaankin, joka on ehdottomasti tällaisten päivien suola. Ideointipäivästä voi nousta joku ihana ”hoksautus”, joka löytyy vaikkapa Antellin tai Haraldin ruokalistalta tulevaisuudessa", Meivi naurahtaa.
Saarioisilla arvojen ytimessä on yhteistyö asiakkaiden kanssa, ja siitä tällaiset hyvää mieltä nostattavat hetket ovat loistava esimerkki. Nauru yltyy keittiössä ja käännämme Meivin kanssa molemmat katseemme kokkaajiin - selvästi keittiössä tuli vieläkin rennompi tunnelma, kun poistuin sieltä kamerani kanssa.
Meivi nostaa esiin vielä yhteistyön Saarioisten kanssa.
”Yhteistyö Saarioisten kanssa on ollut toimivaa ja muutamien viime vuosien aikana on selvästi tapahtunut muutos vieläkin positiivisempaan suuntaan – Saarioisilla mietitään ratkaisuja aidosti asiakasta ja Foodservice-markkinaa ajatellen", Meivi toteaa.
Saarioisilla asiakkuudesta vastaava avainasiakaspäällikkö Maininki Mettälä lisää vielä sivusta:” Yhteistyö on ollut todella hedelmällistä ja molemmilla on tahtotila kehittää sitä edelleen.”
Jutustelujemme lomassa pöydälle on syntynyt hurja määrä annoksia, joissa uudet ideat on päästetty valloilleen. ”Ehdottomasti suosittelen kaikille tällaisia päiviä niin usein kun mahdollista”, Meivi summaa katsellen tiimin herkullisia tuotoksia.
Jätän ideointiporukan nauttimaan päivän antimista. Olipa ihana hetki täynnä ruokaa ja iloa!
Teksti:
Riikka Kaivo
eCommerce-päällikkö
Saarioinen FS-tiimi